Viaplay utökar sitt TV-serieutbud med Fox+

Glädjande nyheter för alla TV-seriefantaster!

Foto: FX
Zach Galifianakis som Chip Baskets i Baskets Foto: FX

Tidigare under veckan presenterades ett samarbete mellan Viaplay och 20th Century Fox Television, Fox 21 Television Studios, FX Productions och FNG Global, som kommer att utöka den svenska streamingtjänstens serieutbud framöver.

Fox har redan en vanlig linjär TV-kanal på den svenska marknaden, Fox Sverige, och där kommer fortsättningsvis storserier såsom Legion, Atlanta och Outcast att visas. Fox Sverige har fram tills nu inte haft någon egen streamingtjänst där tittare har kunnat se de serier som de missats eller se ikapp tidigare säsonger. Tjänsten Fox+ hos Viaplay kommer att fungera som ett komplement till TV-kanalen och samtidigt ge Viaplay en starkare position på den svenska TV-seriemarknaden i kampen mot giganterna Netflix och HBO Nordic.

LÄS OCKSÅ: Intervju – Brian Tyree Henry om sin roll i Atlanta

För egen del är det framförallt faktumet att FX Productions är inkluderade i samarbetet som gör detta till en av årets hittills mest positiva TV-nyheter. FX ligger tillsammans med HBO och Netflix bakom flera av TV-serievärldens mest intressanta nya TV-serier. Mångfaldigt kritikerrosade och belönade serier som Fargo, The Americans, American Crime Story: People v O.J. Simpson, Atlanta, Louie, Baskets och Better Things är exempel på kvalitén av TV-serier som FX producerat.

Det är ännu oklart när och om dessa serier alla kommer att dyka upp hos Viaplay då det i flera fall redan kan finnas andra distributionsavtal. Fargo och Better Things har exempelvis tidigare visats hos HBO Nordic medan The Americans visas hos Netflix. Att Viaplay framöver kommer att samarbeta med Fox och därigenom FX stärker oavsett deras roll ytterligare på den svenska marknaden och här nedan kan ni se vilka serier som redan är bekräftade för Viaplay-premiär. Samtliga Fox+ serier kommer att vara tillgängliga att ladda ner för offline-läget.

LÄS OCKSÅ: Förhandsrecension av Legion (avsnitt 1-3) inför världspremiären i februari

Serier som blev tillgängliga genom Fox+ tidigare under veckan:

Wayward Pines
The X-Files
Minority Report
Scream Queens
Rosewood
The Bastard Executioner
The Grinder
Bones
Graceland
American Dad
Bob’s Burgers
Family Guy
24
Buffy the Vampire Slayer
Glee
Lie to Me
How I Met Your Mother

Serier som kommer att dyka upp genom Fox+ inom 12 månader:

Outcast
11.22.63
Da Vinci’s Demons
Legion
Atlanta
Son of Zorn
Damien
Complications
Second Chance
Bordertown
Baskets
Salem
Fresh off the Boat
It’s Always Sunny in Philadelphia
The Last Man on EarthLast Man Standing
Ally McBeal
Burn Notice
Dollhouse
Prison Break
White Collar
Futurama
My Name is Earl

Vilka nya serier ser ni mest fram emot? Själv är jag überpeppad på att Baskets med Zach Galifianakis och Louie Anderson äntligen kommer till Sverige!