Filmer och serier att se i helgen – tips på 5 av veckans höjdpunkter

Filmer och serier att se i helgen – tips på 5 av veckans höjdpunkter

Emil Oscar Rasmussen
22 december 2023 kl. 16:12

Filmtopp tipsar om veckans hetaste premiärer på bio och streaming

Sugen på att se något nytt under julhelgen? Filmtopp lyfter fram tips på filmer och serier från veckan som kan vara värda att bänka sig framför när julmaten måste få smälta lite.

Tips på 5 höjdpunkter bland veckans nya filmer och serier

Maestro (2023): Filmer och serier att se i helgen – tips på 5 av veckans höjdpunkter
Foto: Netflix.

Maestro (2023) – Netflix

Genre: Drama, Biografi, Musik
Filmtopps betyg: 3 av 5

Årets kanske creddigaste Netflix-film, Bradley Coopers Maestro hade äntligen premiär på streamingtjänsten denna veckan – och den är helt klart värd din tid. Det stilsäkra dramat skildrar livsberättelsen om dirigenten Leonard Bernstein, med ett huvudfokus på relationen till Felicia Montealegre. Cooper har inte bara skrivit och regisserat filmen, utan spelar också huvudrollen. Den andra huvudrollen spelas av Carey Mulligan. I filmen ser vi även Matt Bomer, Sarah Silverman och Maya Hawke m.fl.

Filmer och serier att se i helgen – tips på 5 av veckans höjdpunkter: Percy Jackson och olympierna
Foto: Disney+

Percy Jackson och olympierna (säsong 1) – Disney+

Genre: Action, Äventyr, Fantasy
Filmtopps betyg: 4 av 5

En helt ny Percy Jackson-adaption har fått se dagens ljus, denna gången i form av en tv-serie. Inledningen av den nya serien lovar mycket gott och gör ett gediget jobb i att såväl etablera världen som att väcka nyfikenheten hos tittaren. I Percy Jackson och olympierna får vi se hur titelkaraktären får reda på att han är en halvgud och när han tar klivit in i en helt ny värld – där han kommer att spela en helt avgörande roll.

Bamse och världens minsta äventyr (2023)
Foto: Nordisk Film.

Bamse och världens minsta äventyr (2023) – Bio

Genre: Barn, Familj, Äventyr
Filmtopps betyg: 3 av 5

Blir det ett biobesök med småbarnen i helgen är Bamse och världens minsta äventyr det självklara valet. I detta nya Bamse-äventyr riktas ett stort fokus mot Nalle-Maja. Under en picknick känner hon sig åsidosatt och när hon i sin ensamhet får i sig Skalmans XYZ-saft blir hon plötsligt liten som en myra. Nu ställs Nalle-Maja inför utmaningen vad hon kan åstadkomma när hon är stor som ett kryp, och om de andra ska kunna hitta henne när hon är så liten.

Saltburn (2023): Filmer och serier att se i helgen – tips på 5 av veckans höjdpunkter
Foto: Prime Video.

Saltburn (2023) – Prime Video

Genre: Drama, Komedi, Thriller
Filmtopps betyg: 4 av 5

En av årets filmer som det (hittills) pratats alldeles för lite om är Prime Video-originalet Saltburn. Det är Emerald Fennell, regissören bakom succén Promising Young Woman, som sjösatt ännu en unik filmupplevelse. Denna gången handlar det om en Oxford-student som nästlar sig in på en välbärgad skolkamrats familjeherrgård under sommaren. Filmen är lika rolig, smart och underhållande som den är chockerande och, ibland, till och med äcklande. Den är ett måste att se helt enkelt!

Filmer och serier att se i helgen – tips på 5 av veckans höjdpunkter: Aquaman and the Lost Kingdom
Foto: Warner Bros.

Aquaman and the Lost Kingdom (2023) – Bio

Genre: Action, Äventyr
Filmtopps betyg: 4 av 5

Aquaman and the Lost Kingdom har haft en otroligt kämpig resa mot sin premiär, med uppskjutna datum och skandaler som tagit fokus från själva filmen (ni vet nog vem vi pratar om). När premiären nu till slut kommit fortsätter motgångarna – sågningarna är många. Men inte riktigt alla håller med om att filmen är undermålig, och Filmtopp är en av aktörerna som vågar sticka ut hakan. Med rätt förväntningar finns det en hel del att uppskatta i denna uppföljare, som exempelvis dynamiken mellan titelkaraktären Aquaman (Jason Momoa) och hans bror Orm (Patrick Wilson).

Fler premiärtips från Filmtopp:

  • Lawmen: Bass Reeves (säsong 1) – SkyShowtime
  • Räkhäst: I huvudet på Per Andersson – TV4 Play
  • What If...? (säsong 2) – Disney+
  • Monster – Bio
  • BingoLottos uppesittarkväll – 23 december på TV4/TV4 Play
  • Ture Sventon och den magiska lampan – 24 december på SVT/SVT Play

Om du är ute efter ytterligare tips att spana in under helgen – kanske med jultema – kan du låta stjärnorna i "Ett sista race" guida dig.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL