BILDER: Familj och trassliga relationer i Viaplays Meningen med livet

Maffia och Meningen med livet är färdiginspelade – men ligger på is hos Viaplay

  • Viaplay
Emil Oscar Rasmussen
30 januari 2024 kl. 15:01

Statusen oklar för två Helena af Sandeberg-serier

Framtiden är osäker för ytterligare två av Viaplays serier. Trots att inspelningen av "Maffia" och den andra säsongen av "Meningen med livet" avklarats, är det just nu oklart vad som händer med de två Helena af Sandeberg-produktionerna.

Så sent som förra veckan uppmärksammade Viaplay att det arbetades med de sista detaljerna på thrillerserien Maffia. Men i samma veva avslöjade skådespelaren Helena af Sandeberg att serien ligger på is hos den krisande streamingtjänsten. Samma sak gäller för en annan Viaplay-produktion med Sandeberg, uppskattade Meningen med livet, vars andra säsong också är färdiginspelad, men med en oviss framtid.

Det var i Efter fem TV4 som Helena af Sandeberg avslöjade att hon inte vet när de två serierna kommer att få se dagens ljus.

Maffia och Meningen med livet är färdiginspelade – men ligger på is hos Viaplay
"Meningen med livet" (säsong 1). Foto: Viaplay.

Maffia och Meningen med livet säsong 2 finns inte med bland Viaplays kommande premiärer

När Viaplay i dag presenterade sina stora premiärer som väntar under våren 2024 lös Maffia och Meningen med livet med sin frånvaro – som väntat efter Sandebergs uttalande förra veckan. Skådespelaren var med det sagt fortfarande hoppfull om att hennes produktioner ska lanseras på Viaplay, eller åtminstone säljas till en annan plattform.

– Det är bara att hålla tummarna att det går att lösa, så de kan komma ut [på Viaplay] eller att de kan hitta ett hem någon annanstans. För de är bra tror jag, sa Helena af Sandeberg i Efter fem förra veckan.

Hon betonar också att hon är "väldigt stolt" över arbetet med de två serierna och beskriver dem som "otroligt fina", baserat på det hon har sett av produktionerna.

Att Viaplay skulle sälja vidare "Maffia" och "Meningen med livet" är inte helt osannolikt, med tanke på att streamingtjänsten nyligen sålt satsningarna "Veronika" och Ronja Rövardotter-serien till konkurrenter.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL