Älskade klassikern Brad Pitt ångrar att han tackade nej till

Hyllade kultfilmen Brad Pitt ångrar att han tackade nej till

Filmtopp
18 december 2023 kl. 20:12

Skådespelaren missade mästerverket – men fick ett annat

Brad Pitt fyller 60 år! Under karriären har det har blivit en del legendariska roller för den Oscarsbelönade skådespelaren, men det finns också saker han önskar vore annorlunda – som när han tackade nej till en älskad och hyllad kultfilm.

Brad Pitt fyller 60 år! Skådespelaren en imponerande karriär i ryggen och har till och med kallats för "den sista stora filmstjärnan" av Quentin Tarantino, och inte utan anledning. Genom åren har han medverkat i flera mästerverk – vi tänker givetvis på hur Pitt förgyllt storfilmer som Fight Club och Se7en, men också hans och Tarantinos krigspärla Inglourious Basterds.

Därtill är det värt att nämna andra imponerande insatser, som i BabelMoneyball och The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford. Och det är bara några av de många imponerande filmer och rollprestationer han har på sin meritlista.

Hyllade kultfilmen Brad Pitt ångrar att han tackade nej till
Brad Pitt i "Once Upon a Time in Hollywood". Foto: Sony Pictures.

Men med 60 år på nacken, och trots en karriär – som hittills belönat honom med två Oscars – finns det viss smolk i bägaren även för Brad Pitt. Vi har exempelvis skrivit om en film som han ångrar att han gjorde, men det finns också filmer han ångrar att han inte gjorde.

I en tidigare intervju med OK! Magazine berättar storstjärnan Brad Pitt att det faktiskt finns en roll han innerligt ångrar att han tackade nej till. 

Hyllade kultfilmen Brad Pitt ångrar att han tackade nej till

I Brad Pitts intervju med tidningen berättar han att det skulle ta två hela kvällar att redovisa alla framgångsrika filmer som han tackat nej till. Men i den där skaran projekt finns det ett som sticker ut ur mängden lite extra och som fått honom att våndas i åratal.

Filmen som det rör sig om är ingen mindre än sci-fi-kultfilmen The Matrix (1999). Enligt Brad Pitt erbjöds han rollen som Thomas Anderson, även kallad "Neo". Filmen gjorde som bekant enorm succé och anses än i dag vara ett av de mest betydande verken i filmhistorien. Det är inte svårt att förstå att Brad Pitt fortsatt grubbla över sin uteblivna medverkan i filmen.

Om det är till någon tröst för Brad Pitt så var han inte ensam om att tacka nej till rollen. Innan den till slut landade i Keanu Reeves knä erbjöds även Will Smith möjligheten att få göra karaktären. Värt att nämna är att Pitt istället för The Matrix gjorde ett annat mästerverk, tidigare nämnda Fight Club, tillsammans med David Fincher. Will Smith å andra sidan, han gjorde istället extremt sågade Wild Wild West (1999).

Vi kan nog alla vara överens om att Brad Pitt inte drog det allra kortaste strået där, och trots Matrix-missen har Brad Pitt knappast ett överflöd av beslut att ångra från sitt yrkesliv.

Mer läsning:

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL