Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Filmrollen Leonardo DiCaprio hatar att han gjorde

Filmrollen Leonardo DiCaprio hatar att han gjorde

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
08 juli 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
08 juli 2022

"Fanns ingenting jag kunde identifiera mig med"

Leonardo DiCaprio har gjort mängder med älskade karaktärsporträtt. Men vilken av hans filmroller hatar han själv att han gjorde? I en intervju ger han oss svaret.

Leonardo DiCaprio har sedan flera år tillbaka ansetts vara en av de största skådespelarna i mannaminne. Med filmer som What's Eating Gilbert Grape och Titanic blev han enorm redan på nittiotalet. Därefter följde han upp sin framgångsrika karriär med ett flertal slagkraftiga filmer, från Gangs of New YorkThe Aviator och The Departed till The Wolf of Wall Street och The Revenant

Sammanlagt har Leonardo DiCaprio fått hela sex Oscarsnomineringar och en vinst, som kom för just The Revenant. Senare i år får vi se honom spela i Martin Scorseses kriminaldrama Killers of the Flower Moon. De två har tidigare nått stora framgångar med ett flertal filmer, och det skulle inte förvåna oss ifall de slår något slags streamingrekord när deras nya film når Apple TV+

Filmrollen Leonardo DiCaprio hatar att han gjorde

Filmrollen Leonardo DiCaprio hatar att han gjorde
Foto: Sony Pictures Releasing.

Men oavsett hur fin karriär DiCaprio än haft vid 47 års ålder finns det smolk i bägaren, åtminstone för han själv. En tidigare intervju han gjorde har nämligen kommit till ytan på nytt. I den berättar han att det finns filmroll han hatar att han gjorde. 

Det rör sig om Quentin Tarantino-filmen Django Unchained i vilken DiCaprio spelar en sadistisk slavhandlare vid namn Calvin Candie. Till tidningen Daily Star sade han följande om rollen: 

– Det fanns absolut ingenting med den här mannen jag kunde identifiera mig med.

Redan när DiCaprio gick igenom manuset kände han avsky mot sin karaktär:

– Jag hatade honom och han var en av de mest narcissistiska, rasistiska karaktärer jag någonsin läst i hela mitt liv.

Hollywoodstjärnan må ha hatat Calvin Candie men nog fick han stora hyllningar för sin gestaltning. Många var säkra på att DiCaprio skulle bli Oscarsnominerad för sin rollprestation men troligtvis var den för kontroversiell för att få prisas på drömfabrikens finaste gala. En Golden Globe-nominering skulle det däremot komma att bli.

DiCaprio verkar dock ha uppskattat Django Unchained som film eftersom han några år senare arbetade med Tarantino på nytt. Den gången på Once Upon a Time in Hollywood som han då fick en Oscarsnominering för sin roll som den kämpande skådespelaren Rick Dalton.

Frank Stenhammar

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL