Här knivhugger Ernst Kirchsteiger Filip & Fredrik – galet tv-ögonblick

Här knivhugger Ernst Kirchsteiger Filip & Fredrik – galet tv-ögonblick

Emil Oscar Rasmussen
27 november 2023 kl. 14:11

Vi har hittat det galna (bästa) tv-ögonblicket med Ernst Kirchsteiger

"Jul med Ernst"-aktuella Ernst Kirchsteiger är känd för sitt harmoniska sätt att vara, men i karriären har han faktiskt tagit ut svängarna också – som i ett inslag i Filip och Fredriks program "Ett herrans liv". Filmtopp minns det urspårade tv-ögonblicket.

Den mysigaste av alla mysiga mysfarbröder har förgyllt vår höst med Hemma med Ernst efter en tids uppehåll, och redan nu är Ernst Kirchsteiger tillbaka med nästa program. I dag är det premiär för Jul med Ernst, där det vankas julpyssel och stämningshöjande mys.

Just det där med harmoni och mys har varit Kirchsteigers signum sedan han slog igenom i rutan, men det finns stunder i karriären då han släppt alla hämningar och bjudit på sig själv på sätt som vi inte är vana vid att se. Ett sånt ögonblick hittar vi i programmet Ett herrans liv, Filip Hammar och Fredrik Wikingssons talkshow från 2006.

Här knivhugger Ernst Kirchsteiger Filip & Fredrik – galet tv-ögonblick
Ernst, Filip och Fredrik myser i "Ett herrans liv". Foto: discovery+

Vi har hittat Ernst Kirchsteigers bästa tv-ögonblick i karriären – torterar Filip & Fredrik

"Jul med Ernst" är nu inne på sin imponerande 15:e säsong, men programmet är långt ifrån det julrelaterade Ernst Kirchsteiger har producerat. År 2004 axlade han exempelvis hedersuppdraget som SVT:s julvärd. Två år senare gjorde han delvis juligt tv-inslag tillsammans med "Filip och Fredrik" till deras talkshow Ett herrans liv.

Ernst Kirchsteiger var programmets gäst under den andra säsongens tredje avsnitt, som sändes den 4 december 2006. I avsnittet fick vi se den älskade tv-personligheten som vi aldrig hade sett honom förut. Ett inslag innefattade att Ernst klev ner i en glaskub och lät elithockeyspelare dundra slagskott mot honom, men det var inte det galnaste ögonblicket som visades.

Det kom istället senare i avsnittet när Filip och Fredrik skulle visa upp ett klipp från när de myste med Ernst i skärgården. Vad som följer är en två minuter lång sketch där Filip, Fredrik och Ernst "myser", men varje situation slutar med att Ernst skadar Filip eller Fredrik. Det blir skållande med varmt vatten, knivhugg, knuff ut för stup och en hel del annat. Blodet forsar från Filip och Fredrik, men både duon och Ernst skrattar gott tillsammans i varje dråplig situation. Allt detta sker till julklassikern "Last Christmas" av Wham!

Se det urspårade klippet där Ernst Kirchsteiger knivhugger Filip & Fredrik

Det skruvade inslaget och programmet i sin helhet finns också att streama på discovery+. "Mysstunden" i skärgården kommer cirka 25 och en halv minuter in i avsnitt 3, säsong 2.

"Jul med Ernst" finns att streama på TV4 Play och visas på TV4 klockan 20.00 på måndagar till och med den 18 december.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL