Brad Pitt får roll i Quentin Tarantinos sista film

Brad Pitt får roll i Quentin Tarantinos sista film

Emil Oscar Rasmussen
02 februari 2024 kl. 08:02

Duon slår sig samma igen för The Movie Critic

Arbetet med Quentin Tarantinos sista långfilm "The Movie Critic" rullar sakta vidare. Nu ser ett nytt namn ut att vara klart för rollen och det är inte vem som helst, utan Brad Pitt.

Efter lyckade samarbeten med Inglourious Basterds (2009) och Once Upon a Time in Hollywood (2019), slår sig Brad Pitt och Quentin Tarantino samman ännu en gång. Deadline rapporterar att Pitt kommer att spela en roll i det som byggs upp som Tarantinos sista långfilm, The Movie Critic.

Journalisten bakom den exklusiva nyheten, Mike Fleming Jr., spekulerar i att Brad Pitt kommer att spela titelrollen – en roll som tidigare ryktats landa hos Paul Walter Hauser. Dessa uppgifter är dock inte bekräftade.

Det senaste samarbetet mellan Brad Pitt och Quentin Tarantino resulterade i en Oscarsvinst för den förstnämnde, i kategorin Bästa manliga biroll.

Cliff Booth innan han blev filmkritiker? Foto: Sony Pictures.

Brad Pitt klar för The Movie Critic – Quentin Tarantinos sista långfilm

I nyheten från andra sidan Atlanten avslöjas inte enbart att Brad Pitt är klar för The Movie Critic, utan även fler obekräftade detaljer om produktionen. Enlingt Fleming Jr. ser Sony Pictures ut att bli filmens distributör, efter ett lyckat samarbete med Once Upon a Time in Hollywood.

Stacey Sher förväntas också axla rollen som producent för filmen och målsättningen ser i dagsläget ut att vara en premiär någon gång under 2025. Sher har producerat tre av Tarantinos tidigare filmer: The Hateful Eight (2015), Django Unchained (2012) och Pulp Fiction (1994). 

Handlingen i "The Movie Critic" kommer att utspela sig i Kalifornien på 1970-talet och följa en filmrecensent som arbetar för en porrtidning. Detaljerna kring handlingen är i övrigt okända och enligt Fleming Jr. ska Tarantino gjort flertalet ändringar sedan han senast talade öppet om filmens fokus.

Deadlinejournalisten noterar att Brad Pitts karaktär från Once Upon a Time in Hollywood, Cliff Booth, utvecklades till en riktig cineast i Tarantinos romanversion av filmen, och fantiserar om att Booth kan ha sadlat om till filmkritiker.

Att Tarantino skulle använda exakt samma karaktär som i Once Upn a Time in Hollywood känns osannolikt, men om det faktiskt är huvudrollen som Brad Pitt tilldelats känns det inte orimligt att det finns drag av Booth i hans kommande The Movie Critic-roll.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL