Streama The Long Shadow – seriemördarskildring som ger röst åt offren

Streama The Long Shadow – seriemördarskildring som ger röst åt offren

  • SkyShowtime
Johan Samuelsson Krantz
Uppdaterad kl. 08:01 | Publicerad 21 januari 2024 kl. 08:01

Få en inblick i Yorkshire Ripper-fallet

"The Long Shadow" ger en gripande historia om överlevnad och rättvisa i kölvattnet av en av Storbritanniens mest ökända seriemördare

The Long Shadow har premiär den 21 januari på SkyShowtime. Detta är en kraftfull dramaserie som bryter mot konventionerna för seriemördardramer eftersom serien sätter fokus på offren för Peter Sutcliffe, även känd som "Yorkshire Ripper".

Ensemblen, består bland andra av Katherine Kelly, mest känd för sin insats som Becky i Coronation Street (2006), och den briljante Toby Jones, känd för prestation som Arnim Zola i Marvel-franchisen. För regi står Lewis Arnold, som är gediget erfaren inom kriminaldramer med exempelvis serien Des (2020) på meritlistan.

Genom att skilja sig från mängden av liknande produktioner, undviker den att låta Sutcliffe bli det primära dramatiska fokuset. Istället riktas uppmärksamheten mot de kvinnor som drabbas och deras levnadshistorier.

The longshadow har premiär på SkyShowtime – en tydlig strävan efter nyans och rättvisa

Serien, baserad på Michael Biltons bok Wicked Beyond Belief, utforskar livet för offren, särskilt de överlevande kvinnorna och deras anhöriga. Varje avsnitt lägger vikt vid detaljer, och den noggranna skildringen av sociala påtryckningar och subtila fördomar ger en nyanserad bild av de tragiska händelserna.

The Long Shadow presenterar en djupgående analys av de socioekonomiska faktorer som kan leda till extrema situationer och visar på polisutredningens brister. Serien ger en stark och gripande berättelse om de verkliga konsekvenserna av en av Storbritanniens mest ökända seriemördare.

"The Long Shadow" har premiär på SkyShowtime den 21 januari.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL