Gör Joel Kinnaman comeback i Johan Falk? Här svarar han Filmtopp

Gör Joel Kinnaman comeback i Johan Falk? Här svarar han Filmtopp

Eric Diedrichs
25 december 2023 kl. 20:12

Räkna inte med att se Kinnaman i serien

Många drömmer om att få återse Joel Kinnaman i de nya Johan Falk-filmerna som planeras. Men han själv beskriver sig som klar med serien.

I början på oktober släppte Johan Falk-skaparen Anders Nilsson boken Slutet var bara början, som är en fortsättning på filmseriens senaste del Slutet. Den har gjort stor succé och toppat säljlistorna. Fortsättningsvis kommer man att släppa ytterligare två böcker, en under 2024 och en under 2025. Därefter planerar man att göra fler filmer med stora delar av teamet ombord. En pusselbit som saknas är Joel Kinnaman, som de senaste åren ägnat sig åt att göra stora filmer och serier på den internationella marknaden.

Joel Kinnaman i "Kodmnan: Lisa". Foto: Nordisk Film.

Joel Kinnaman om att återvända till Johan Falk

Många vill nu veta om vi kan förvänta oss att se Joel Kinnaman, som spelar infiltratören Frank Wagner i en stor del av serien, återvända till de nya filmerna som ligger i pipeline. I dagsläget är det inget som han själv ser sig göra. I en exklusiv intervju med Filmtopp berättar Joel att han känner sig klar med Johan Falk.

– Jag tror att jag har nog gjort mitt i Johan Falk-världen, säger Joel Kinnaman till Filmtopp och fortsätter:

– Det var ändå tolv filmer som jag gjorde, så jag är nog ganska klar där.

När vi ber honom blicka tillbaka på filmerna som han medverkat i för att peka ut sin favorit kommer han inte fram till något bra svar:

– Jag kommer inte riktigt ihåg de individuella filmerna. Det är som en enda göteborgsröra i mitt huvud. 

Det kommer att krävas övertalning för att få ombord Joel Kinnaman i nya Johan Falk-filmer. Om Anders Nilsson och hans team kommer att lyckas återstår att se, men de kommer snart få chansen att ställa Joel mot väggen. Han berättar nämligen för Filmtopp att han har så mycket som två svenska projekt på gång.

Filmtopp håller dig uppdaterad om vad som sker på Falk-fronten framöver.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL