Veckans hetaste dokumentärtips – nu kan du streama Fallet Gypsy Rose

Veckans hetaste dokumentärtips – nu kan du streama Fallet Gypsy Rose

  • SVT Play
Sofie Landgren
15 februari 2024 kl. 15:02

Ett av världens mest omtalade fall

Gypsy Roses chockerande historia har berättats av många andra, men nu är hon äntligen redo att berätta sin egen sanning om relationen till sin mamma och deras mörka liv.

Fallet Gipsy Rose
Gupsy Rose. Foto: Lifetime.

Blev utsatt för Münchhausen by proxy av sin mamma

Gypsy Rose Blanchards mamma, Dee Dee, hävdade felaktigt att hennes dotter led av olika sjukdomar tills Gypsy fick reda på verkligheten om sitt faktiska hälsotillstånd och ordnade så att hennes pojkvän mördade hennes mamma 2015. Hennes historia har porträtterats av andra i både drama-serieformat och i diverse dokumentärer, men nu får hon chansen att berätta sin historia med egna ord.

Fallet Gipsy Rose
Gupsy Rose. Foto: Lifetime.

Fallet Gypsy Rose – nu på SVT Play

Gypsy Rose Blanchard växte upp med sin mamma, Dee Dee, som under hela hennes uppväxt påstod att Gipsy led av en rad svåra diagnoser och medicinska tillstånd. Men, Gypsy var i själva verket helt frisk – hennes mamma hade ljugit om hennes symptom. Experter tror att Dee Dees beteende kommer från den psykiska störningen Munchausens by proxy eftersom hon ville vara hennes dotters räddare och enda omhändertagare. Detta ledde till att hon hittade på att dottern led av olika diagnoser och framkallade allvarliga sjukdomar.

Mordet på Dee Dee Blanchard år 2015 avslöjade en ofattbar historia om övergrepp och lögner och den näst intill osannolika berättelsen spreds som en löpeld över världen. I den här nya dokumentärserien berättar Gypsy Rose själv sin historia. Om mammans sjukdom, om ett liv i fångenskap och om mordet som kom att förändra allt. Vi får följa Gypsy Roses förberedelser inför frigivningen från fängelset och det stundande bröllopet.

Missa inte "Fallet Gypsy Rose" på SVT Play den 15 februari.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL