TIPS: Tungt överlevnadsdrama av storregissör finns nu på Netflix

TIPS: Tungt överlevnadsdrama av storregissör finns nu på Netflix

  • Netflix
Emil Oscar Rasmussen
04 januari 2024 kl. 14:01

Premiär för Snöns brödraskap på Netflix

I dag är det premiär för "Snöns brödraskap" på Netflix, ett överlevnadsdrama baserat på verkliga händelser i regi av J.A. Bayona.

Från och med i dag kan du streama Netflix spanskspråkiga satsning Snöns brödraskap – ett verklighetsbaserat överlevnadsdrama om en flygplanskrasch som inträffade i Anderna år 1972.

För regin står J.A. Bayona, den spanske regissören som fick sitt stora genombrott med rysaren Barnhemmet (2007). De senaste åren har Bayona fått allt större förtroende på den internationella scenen med titlar som Sju minuter efter midnatt (2016), Jurassic World: Fallen Kingdom (2018) och Sagan om ringen: Maktens ringar (2022).

Med den nya Netflix-filmen återvänder han till sina spansktalande rötter.

TIPS: Tungt överlevnadsdrama av storregissör finns nu på Netflix
Foto: Netflix.

TIPS: Överlevnadsdramat Snöns brödraskap finns nu på Netflix

"Snöns brödraskap" är baserad på Pablo Viercis bok La Sociedad de la Nieve, som i sin tur är en skildring av den flygplansolycka som inträffade i Anderna 1972, då ett plan från Uruguay störtade på en avlägsen plats i bergskedjan. Ombord på planet fanns ett rugbylag och av de totalt 45 personerna ombord överlevde endast 29 – men för dem som överlevde kraschen hade utmaningen bara börjat. De finner sig själva på en av planetens mest skoningslösa platser och de tvingas till extrema åtgärder för att hålla sig vid liv.

På rollistan hittar vi namn som Enzo Vogrincic, Augustín Pardella, Matías Recalt och Esteban Bigliardi. Manuset till filmen är skrivet av J.A. Bayona tillsammans med Bernat Vilaplana, Jaime Marques-Olarreaga och Nicolás Casariego.

Filmen har hittills fått ett varmt mottagande av kritiker i såväl Sverige som i utlandet.

"Snöns brödraskap" finns nu på Netflix. Fler Netflix-premiärer i januari hittar du här.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL