Tips: Netflix vill golva dig med ny dokumentär om Andra världskriget

Tips: Netflix vill golva dig med ny dokumentär om Andra världskriget

  • Netflix
Axel Diedrichs
07 december 2023 kl. 06:12

Berättas av Star Wars-stjärna

I dag släpper Netflix den nya dokumentärserien "Andra världskriget: Kampen vid fronten" som leds av John Boyega från den senaste Star Wars-trilogin.

Netflix har släppt otaliga produktioner om Andra världskriget, där den mest lyckade hittills är deras fyrfaldigt Oscarsbelönade drama På västfronten intet nytt. Vill du dyka djupare in i historien så får du den här gången chansen att göra det med en mångsidig dokumentär som nu släpps på streamingtjänsten. Andra världskriget: Kampen vid fronten består av sammanlagt sex delar.

John Boyega från Star Wars är berättarröst i Andra världskriget: Kampen vid fronten
John Boyega från Star Wars. Foto: Disney.

John Boyega leder oss genom restaurerade arkivbilder från Andra världskriget

Netflix plattform kan vi läsa att deras nya dokumentärserie använder sig av nyligen restaurerade arkivbilder och röster för att lyfta fram konfliktens alla perspektiv. Vidare menar de att man genom den kommer att få uppleva kriget så som vi aldrig tidigare har gjort det. Övrigt lämnar de vagt med information om produktionen.

Däremot vet vi att den som leder oss genom dokumentären är filmstjärnan John Boyega som många främst känner igen från J.J. Abrams och Rian Johnsons Star Wars-trilogi där han spelar Finn, en stormtrooper som flyr de onda för att de godas kamp. 

Om Netflix kommer att kunna matcha Peter Jacksons hisnande dokumentär They Shall Not Grow Old, som använder sig av rörliga restaurerade bilder, känns inte helt självklart. Den täcker å andra sidan Första världskriget. Men oavsett är vi spända på att se vad de tagit fram för material till Andra världskriget: Kampen vid fronten, som enligt de själva ger en helt ny skildring av kriget.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL