Se mäktiga trailern till Hammarskjöld med Mikael Persbrandt i huvudrollen

Mikael Persbrandt berättar – då kommer han se om sina egna filmer

Axel Diedrichs
27 december 2023 kl. 16:12

Stjärnan målar upp en bild för Filmtopp

Kommer Mikael Persbrandt någonsin att se om sina filmer? Ja, det kommer han. Men den dagen han gör det är något som inte står rätt till.

Tidigare i år fyllde skådespelaren Mikael Persbrandt 60 år och genom åren har det blivit många stora roller – från Alla älskar Alice till Tårtgeneralen. I dag är han högaktuell med sin senaste bjässe, Hammarskjöld, som han för övrigt gör en fin insats i (läs Filmtopps recension här). Persbrandt har nu också blivit den skådespelare som fått flest guldbaggenomineringar genom åren, detta med hela åtta stycken. Ett enormt rekord, men som han inte kände till när vi gratulerade honom till det

Mikael Persbrandt berättar – då kommer han se om sina egna filmer
Foto: Nordisk Film.

Då kommer Mikael Persbrandt se om sina egna filmer

Det är inget snack om att Mikael Persbrandt gett oss många stora prestationer, men för hans egen del så har han inget intresse av att se vad han har gjort. Åtminstone inte med anledningen att bli road. När vi intervjuade honom i samband med premiären av Hammarskjöld berättade han att det är väldigt sällan som han ser om sina filmer.

– Det senaste jag såg var naturligtvis den här [Hammarskjöld] och sen Riket. Saker jag tycker är bra ser jag en eller ett par gånger. Det är en arbetsprocess, men jag är inte den som sitter och tittar på mig själv, säger Mikael Persbrandt till Filmtopp och målar upp en bild av honom som gammal: 

– Ring mig om femton år när jag är 75 år och sitter ensam framför TV:n och tittar på allt jag har gjort. Då ska du veta att det är nåt som är fel.

Vi hade hoppats på att få veta redan nu vad Mikael tycker om sina egna verk, men vi får se till att ringa honom om femton år och återkomma gällande den saken.

Missa inte att se "Hammarskjöld" som nu går på biografer runt om i Sverige.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL