Bill Nighy tipsar Filmtopps läsare – filmerna med stjärnan du måste se

I kväll visas den omdiskuterade julfilmen ”Love Actually” på TV

Axel Diedrichs
23 december 2023 kl. 10:12

En chans för alla att se om (och omvärdera?) klassikern

Den berömda julfilmen ”Love Actually” har delat publiken sedan den först kom ut 2003. I kväll, 23 december, visas den igen på TV.

"Love Actually" är en av de stora vattendelarna. Samtidigt som många anser den vara en av tidernas bästa julfilmer finns det de som tycker den är för krystad och cheesy. Och så har vi förstås de som tycker att den är problematisk av helt andra skäl – som att den belönar en av karaktärerna för sin stalking och i en annan storyline sätter homofobi på kartan.

Oavsett vad som kan tyckas och tänkas om filmen så har vi svårt att se hur den skulle falla bort som ett givet inslag runt julen. Vi kommer helt enkelt inte runt det faktum att det i slutet av dagen finns för många som älskar Love Actually, och i kväll kommer den att visas på svensk TV.

I kväll visas den omdiskuterade julfilmen ”Love Actually” på TV
Foto: United International Pictures.

Här visas Love Actually på TV i kväll

I Richard Curtis ensemblefilm följer vi olika människor i London som alla har gemensamt att de på ett eller annat sätt drabbas av kärlek. Det rör sig om möjlig och omöjlig kärlek, flyktig och passionerad kärlek, av kärlek som är ögonblicklig eller av kärlek som mognar fram. I slutändan blir ingenting som någon tänkt sig. 

Berättelsen backas upp av en gigantisk rollista med namn som Liam NeesonAlan RickmanEmma ThompsonHugh GrantKeira Knightley och Colin Firth.

Vill du se Love Actually när den går på TV i kväll kan du göra det på SVT1 med start klockan 22:35.

Här kan du också se var filmen går att streama.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL