EXTRA: TV4 till salu – kan säljas för låg summa

EXTRA: TV4 till salu – kan säljas för låg summa

Axel Diedrichs
23 januari 2024 kl. 19:01

Riskerar förlora halva beloppet som de köpte kanalen för

Samstämmiga rapporter menar att Telia kan komma att sälja TV4 och det till närmare halva priset som de köpte kanalen för 2019.

År 2019 fick vi se Telia köpa upp TV4, C More (som kom att bli nya TV4 Play) och MTV i Finland av Bonnier Broadcasting efter en lång och komplicerad förhandlingsprocess. Köpet landade då på en summa på 9,2 miljarder kronor. Nu, knappt fem år senare, undersöker Telia möjligheterna att sälja TV4 som i somras tog fram ett sparpaket för att dra ned på sina utgifter som uppges ha blivit alldeles för dyra.

TV4 kan säljas för fem miljarder kronor

Det är tidningen Affärsvärlden som kommer med avslöjandet att Telia försöker hitta en köpare av TV4. De samtal som förs sägs vara med aktörer som Egmont, Schibsted och just Bonniers. Priset sägs vara på fem miljarder kronor, vilket innebär att Bonnier-koncernen skulle kunna få köpa tillbaka kanalen till närmare halva priset som de sålde den för. 

Hur ett sälj av TV4 skulle påverka tittarna är för tidigt att spekulera i, men sett till att Bonniers tidigare tvingades sälja kanalen på grund av att den blev för dyr att driva så finns det möjligen skäl till viss oro om de tar tillbaka den.

Filmtopp håller dig uppdaterad om hur processen går för Telia med att sälja TV4.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL