Så ser Lady Gaga ut som Harley Quinn

Alla superhjältefilmer 2024 – här är premiärerna att hålla koll på

Eric Diedrichs
Uppdaterad 02 januari 2024 kl. 14:01 | Publicerad 01 januari 2024 kl. 20:01

Spider-Mans stora år

Nytt år, nya superhjältefilmer. Filmtopp listar alla superhjältefilmer som är klara för att få premiär 2024. Premiärdatum kan ändras, likaså titlar tillkomma.

Under fjolåret blev Barbie, Super Mario Bros. The Movie och Oppenheimer de stora publikdragarna, medan flera av superhjältesatsningarna blev ekonomiska besvikelser för filmbolagen. Mest framgångsrik på superfronten blev Guardians of the Galaxy vol. 3 som genererade 845 miljoner dollar i intäkter med en budget på 250 miljoner dollar. En imponerande summa, men inte i närheten av lika överväldigande som Barbie som drog in ofattbara 1,44 miljarder dollar med en budget på cirka 140 miljoner dollar.

Många menar att den stora superhjältetrenden börjar dö ut, men än så länge har vi flera spännande storsatsningar att se fram emot från Marvel och DC.

Alla superhjältefilmer 2024 – här är premiärerna att hålla koll på

Madame Web – 14 februari

Regi: S.J. Clarkson
Med:
Sydney Sweeney, Dakota Johnson, Emma Roberts m.fl.

Madame Web är en fristående berättelse om en av Marvels mest mystiska hjältinnor. Här ser vi Dakota Johnson som Cassandra Webb, en ambulanssjukvårdare på Manhattan som kan ha synska förmågor. När hon ställs inför avslöjanden om sitt förflutna möter hon tre unga kvinnor som har en viktig roll att spela i framtiden – om de kan överleva dagen.

Deadpool 3
Ryan Reynolds och Hugh Jackman i "Deadpool 3". Foto: Disney

Deadpool 3 – 26 juli

Regi: Shawn Levy
Med: Ryan Reynolds, Emma Corrin, Jennifer Garner, Hugh Jackman m.fl.

Och så var det äntligen dags! Deadpool 3 närmar sig med stormsteg och förväntningarna är skyhöga. Denna gången får den kreative superhjälten sällskap av bl.a. Wolverine. Kul detalj är att Jennifer Garner återvänder i rollen som Elektra.

Kraven the Hunter – 30 augusti

Regi: J.C. Chandor
Med: Aaron Taylor-Johnson, Russell Crowe, Ariana DeBose m.fl.

Efter Venom-filmerna och Morbius kommer nu nästa expansion av Spider-Man-världen. I den här filmen följer vi den väggklättrande hjältens motståndare Kraven the Hunters resa till att bli en av Spideys värsta fiender.

Joker 2
Lady Gaga och Joaquin Phoenix. Foto: Warner Bros.

Joker: Folie a Deux – 3 oktober

Regi: Todd Philips
Med: Joaquin Phoenix, Lady Gaga, Catherine Keener, Brendan Gleeson m.fl.

Nu är det dags att ta del av fortsättningen på Joker, en av de senaste årens mest omskrivna filmer. Todd Philips återvänder i registolen och givetvis återser vi Joaquin Phoenix som Batmans stundande nemesis. Nytt den här gången är att Lady Gaga spelar hans kärleksintresse Harley Quinn. Vi förväntar oss, så klart, en vrickad historia – med musikalnummer dessutom.

Venom
Foto: Warner Bros.

Venom 3 – 8 november

Regi: Kelly Marcel
Med: Tom Hardy, Juno Temple, Chiwetel Ejiofor m.fl.

Det är inte bara Kraven som får sig en biofilm i år utan även Spider-Man-illbattingen Venom. Den tredje filmen i ordningen och även denna gången med Tom Hardy i huvudrollen – hans första riktiga roll sedan förra Venom-filmen 2021. Nytt för den här gången är att Juno Temple och Chiwetel Ejiofor är med på rollistan. Venom 3 markerar även Kelly Marcels regidebut, tidigare har hon stått för Venom-filmernas manus.

Spider Man
Foto: Sony Pictures

Spider-Man: Beyond the Spider-Verse – TBA

Regi: Joaquim Dos Santos, Kemp Powers, Justin K. Thompson
Med: Shameik Moore, Hailee Steinfeld, Brian Tyree Henry m.fl.

Fjolårets Spider-Verse blev en kritiker- och tittarfavorit, men den avslutades också abrupt. Senare i år förväntas den avslutande delen att få premiär, men något datum är ännu inte satt. Vi hoppas så klart att det blir av, men vi vet också att mycket kan hända.

Filmtopp håller dig uppdaterad om det senaste på biofronten. För mer läsning se vår artikel med 10 filmer att se fram emot 2024.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL