Thelma & Louise.

Filmcirkeln – avsnitt 48: Thelma & Louise

Filmcirkeln
17 februari 2022 kl. 19:02

Filmcirkeln har sett Thelma & Louise.

Välkommen till Filmcirkeln, podcasten där Vidar, Marcus och David varje vecka diskuterar en film som de har sett.

 

Packa väskan och fäll upp suffletten på bilen så åker vi. Avsnitt 48 i Filmcirkeln bjuder på road trip med Thelma & Louise (regi. Ridley Scott).

Väninnor Thelma och Louise ska iväg på en weekend, men allting går brutalt snett och efter att ha skjutit ihjäl en man som försökte våldta Thelma är de på flykt undan lagen.

Trots att Ridley Scotts road trip-klassiker är över 30 år gammal berättar den en historia som fortfarande känns tragiskt aktuell – våld mot kvinnor. Men allt är inte nattsvart. Thelma & Louise har mycket humor och skratt som blandas med allvar.

Givetvis diskuteras filmens budskap och självklart det ikoniska slutet. Men Vidar, David och Marcus tar även bladet från munnen och berättar vad deras återkommande beef med Ridley Scott egentligen går ut på.

Spoilervarning! Se filmen innan du lyssnar på avsnittet om du inte vill få avslöjat vad som händer.

Om podcasten Filmcirkeln

Filmcirkeln.

Filmcirkeln är podcasten där filmnördarna David, Vidar och Marcus varje vecka samlas för att diskutera en film som de precis sett. I en enda lång filmstafett så tipsar trion varandra om bra, dåliga, klassiska, aktuella, smala och breda filmer.

Följ oss på Facebook & Instagram under "Filmcirkeln".

Du hittar oss även på Letterboxd där vi samlar våra betyg på filmtitlarna vi diskuterar. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL