EXKLUSIVT: Stora premiärer på Viaplay våren 2024 – flera nya original

Stora premiärer på Viaplay våren 2024 – flera nya original

  • Viaplay
Filmtopp
Uppdaterad kl. 13:01 | Publicerad 30 januari 2024 kl. 08:01

Vårens största premiärer på Viaplay

Utmanande tider till trots fortsätter Viaplay att bjuda oss på underhållning. Filmtopp kan först avslöja vilka större premiärer som väntar på Viaplay våren 2024.

Våren 2024 väntar en rad spännande premiärer på Viaplay. På premiärschemat hittar vi bland annat två nya originalfilmer, två nya originalserier och mycket annat att se fram emot. Det bjuds på drama, true crime, sport, dokumentärer och reality – med profiler som Tova Novotny, Gunilla Persson, Hasse Aro, Sissela Kyle och många, många fler.

Nya originalserier på Viaplay våren 2024

Allt och Eva – Stora premiärer på Viaplay våren 2024
Foto: Viaplay.

Allt och Eva (säsong 1) – premiär våren 2024

Dramakomediserien Allt och Eva introducerar oss för Eva (Tuva Novotny) som inte tror på kärlek. Hon har däremot bestämt sig för att skaffa barn på egen hand och åker till Köpenhamn för att få donerad sperma och väljer en öppen donator, Mads (Joachim Fjelstrup), som verkar perfekt. Men kvällen innan den stora insemineringen kan hon trots allt inte låta bli att tänka på om hon gjort rätt val av donator.

Hon bestämmer sig för att med dold agenda söka upp honom. Han visar sig vara normal, snäll, trevlig och framför allt ingen psykopat. Eva åker nöjd hem till Stockholm igen, nu med ett litet embryo i magen. Precis enligt plan. Men Mads kan inte sluta tänka på Eva och har helt andra planer – utan att veta hennes hemlighet.

I rollen som Evas mamma ser vi Sissela Kyle. Regissör och manusförfattare är Johanna Runevad.

Wisting (säsong 4) – Stora premiärer på Viaplay våren 2024
Foto: Viaplay.

Wisting (säsong 4) – premiär i april

Wisting har blivit en av Viaplay populäraste kriminalserier och är baserad på de bästsäljande deckarböckerna av Jørn Lier Horst. Nu är Sven Nordin tillbaka i rollen som polisen William Wisting som leder kriminalutredningarna i idylliska Larvik.

Den fjärde säsongen inleds med att en ung norskbrittisk pojke försvinner spårlöst från sitt hotell. Samtidigt hittas en hotellanställd med nära relation till pojkens familj mördad. William Wisting utsätts för enormt internationellt tryck att lösa mordet och hitta den unge pojken innan det är försent. Det visar sig vara komplicerat, pojkens familj har hemligheter som försvårar utredningen.

Den fjärde säsongen har regisserats av Bron-regissören Henrik Georgsson och bjuder även på internationell stjärnglans med Rupert Evans (Charmed, Bridgerton, The Man in the High Castle) i en av rollerna.

Nya originalfilmer på Viaplay våren 2024

Det kunde varit vi – Stora premiärer på Viaplay våren 2024
Foto: Viaplay.

Det kunde varit vi – premiär våren 2024

Människor med funktionsvariation har i alla tider och kulturer varit särskilt utsatta för utanförskap och har ofta behandlats på ett sätt som kan beskrivas som skoningslöst och inhumant. Under 1900-talets början grundades flera institutioner där människor med funktionsvariation placerades och levde sina liv isolerade från omvärlden.

Viaplays nya dokumentärfilm Det kunde varit vi handlar om upprättelse ur ett historiskt perspektiv och berättas av Emma Örtlund och Ida Johansson, två vänner som båda föddes med en funktionsvariation. Tillsammans med sin mentor Pär Johansson åker de runt i Sverige och träffar anhöriga, experter och forskare. De har också kontakt med Olle, vars historia vi får ta del av genom brev han skrev till sin mamma från anstalten Vipeholm i Lund. Brev som aldrig kom fram.

Catwalk
Foto: Viaplay.

Livet efter Catwalk – premiär våren 2024

Efter succén med Catwalk – från Glada Hudik till New York, är Emma Örtlund och vännerna från Glada Hudik-ensemblen tillbaka i uppföljaren Livet efter Catwalk. Den här gången ställs Emma inför en ny stor utmaning, nämligen att hålla ett brandtal inför en fullsatt Avicii Arena.

Dessutom får vi följa arbetet med hur filmen och serien Catwalk inspirerat i skolan, där över 90 000 elever har deltagit i ett undervisningsprogram kring filmen och allas rätt att skina. Följ med på en färgstark resa när Emma Örtlund, Ida Johansson, Nicklas Hillberg, Alexander Rådlund, Kitty Jonsson och Pär Johansson tar sig an nya underbara och viktiga äventyr i Livet efter Catwalk.

Andra höjdpunkter på Viaplay under våren

Gunilla Persson i Camp Kulinaris
Foto: Viaplay.

Gunilla Persson gör reality-comeback – medverkar i nya säsongen av Camp Kulinaris, premiär i mars

I realityserien Camp Kulinaris ska kända deltagare tillaga och servera maträtter i olika teman. Tillsammans med mästerkocken Kjartan Skjelde ska de bo, leva och driva en restaurang i Portør. Mot slutet av varje vecka måste två av deltagarna tävla i en matlagningskamp där en till slut måste ta av sig förklädet och lämna restaurangen. Efter många spännande veckor fyllda med livliga diskussioner, färgstarka personligheter och mycket skratt kommer vinnaren av Camp Kulinaris 2024 att koras.

I detta populära, norska, matlagningsprogram har flera svenskar tidigare varit med och tävlat såsom Maria Montazami och Anna Anka. Nu är det dags för nästa stjärna från Svenska Hollywoodfruar att testa sina matlagningskunskaper. I den nya säsongen i vår tävlar Gunilla Persson vilket knappast gå någon obemärkt förbi.

All That She Wants – Stora premiärer på Viaplay våren 2024
Foto: Viaplay.

All That She Wants – musikdokumentär om Ace of Base med premiär i maj

Viaplays nya dokumentärserie All That She Wants: The Unbelievable Story of Ace of Base berättar den ocensurerade historien om ett av Sveriges mest framgångsrika popband – Ace of Base. Dokumentären i tre delar är en fascinerande historia där storslagna popdrömmar, listettor och pengar krockar med skoningslösa motgångar, prestationsångest och krossade vänskapsrelationer.

Ace of Base är Sveriges tredje största popexport efter Abba och Roxette.

Genom unikt och privat videomaterial som filmats av bland andra Ulf Ekberg under de mest turbulenta åren, får vi följa hur han och syskonen Jonas, Jenny och Malin Berggren från Göteborg tacklade kändisskapets med- och motgångar.

Reality och dokumentärer på Viaplay under våren

  • Vargkriget (säsong 1) – premiär 31 januari
  • Peter Mangs: En seriemördares hemlighet (säsong 1) – premiär 1 februari
  • Efterlyst (säsong 63) – premiär 1 februari
  • Lyxfällan (säsong 34) – premiär 6 februari
  • Frusna vägar (säsong 13) – premiär 19 februari
  • Svenska fall – premiär 22 februari
  • Camp Kulinaris (säsong 7) – premiär i mars
  • Högspänning (säsong 3) – premiär 11 mars
  • Svenska truckers (säsong 9) – premiär 15 april
  • All That She Wants (säsong 1) – premiär i maj
Stora premiärer på Viaplay våren 2024
Foto: Viaplay.

Sport på Viaplay våren 2024

  • Premier League
  • Hockey-VM – sänds 10–26 maj
  • Motorsport – Formel 1 (säsongspremiär 2 mars), IndyCar Series (säsongspremiär 10 mars) m.m.
  • Golf – LPGA Tour (25 januari), PGA Championship (16–19 maj), US Open (13–16 juni) m.m.
  • Herrlandslaget i fotboll – nästa match 21 mars (mot Portugal)
  • Damallsvenskan – säsongspremiär 12 april
  • UFC – exklusiva rättigheter

Fler premiärer på Viaplay under våren

  • Based on a True Story (säsong 1), med Kaley Cuoco och Chris Messina – premiär 25 februari
  • Nya säsonger av Chicago Fire (säsong 12), Chicago P.D. (säsong 11) och Chicago Med (säsong 9) – nu på Viaplay
  • Jurassic World: Dominion – 16 februari
  • No Hard Feelings – 23 februari
  • Downton Abbey – 29 mars
  • The Good Doctor (säsong 7) – 19 mars
  • The Equalizer 3 – 3 maj
  • Alert (säsong 2) – 16 maj
  • Outlander (säsong 7, del 2) – våren 2024

En överblick över premiärerna på Viaplay i februari 2024 hittar du här.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL