Jason "Timbuktu" Diakité gör skådespelardebut i dramaserie för Viaplay

Jason "Timbuktu" Diakité gör skådespelardebut i dramaserie för Viaplay

  • Viaplay
Emil Oscar Rasmussen
29 februari 2024 kl. 09:02

Jason Diakité gör debut i Viaplays Allt och Eva

Artisten Jason "Timbuktu" Diakité gör skådespelardebut i dramakomedin "Allt och Eva". Det avslöjar Viaplay i ett pressmeddelande i dag. Serien har premiär våren 2024.

Under nästan tjugo år har Jason "Timbuktu" Diakité varit en av Sveriges mest framstående rappare. Meritlistan innehåller framgångar med låtar som "The Botten Is Nådd", "Resten av ditt liv" och "Det löser sig". Nu bryter han ny mark i karriären genom att göra sin skådespelardebut i Viaplay-satsningen Allt och Eva.

Serien är en dramakomedi skriven och regisserad av Johanna Runevad. Vid sidan om Diakité ser vi även välkända namn som Tuva NovotnySanna Sundqvist, Joachim Fjelstrup och Sissela Kyle i serien.

Jason "Timbuktu" Diakité gör skådespelardebut i dramaserie för Viaplay
Tuva Novotny spelar huvudrollen i "Allt och Eva". Foto: Viaplay.

Jason "Timbuktu" Diakité gör skådespelardebut i dramaserie för Viaplay

"Allt och Eva" är en dramakomedi som handlar om Eva (Tuva Novotny), en ensamstående kvinna som beslutar sig för att bli gravid genom insemination i Danmark. Hon är singel och ser sina vänner som sin nära familj. Hennes bästa vän är Josefine (Sanna Sundqvist), och det är i rollen som Josefines partner Nils som Jason Diakité gör sin skådespelardebut. Nils och Josefin har två barn tillsammans och vardagsstress tillsammans med olika synsätt på barnuppfostran har börjat leda till ett alltmer ansträngt förhållande. Samtidigt tar de beslutet att, efter flera år tillsammans, gifta sig.

– Det kändes först skrattretande så rädd var jag, eller rättare sagt så övertygad var jag att jag skulle misslyckas, säger Jason Diakité i ett pressmeddelande. Men av medkänsla och respekt för mina så oerhört begåvade medspelare fick jag anstränga mig från fotknölarna så att jag inte skulle få alla att se dåliga ut. Och tack vare uppmuntrande, energisk och öm regi av Johanna Runevad och pepp från hela det otroliga teamet så slappnade jag av ganska snabbt. Då kändes det faktiskt inte alls så skräckinjagande som jag hade föreställt mig.

Jason "Timbuktu" Diakité gör skådespelardebut i dramaserie för Viaplay
Sanna Sundqvist i rollen som Josefine. Foto: Viaplay.

Om innehållet i "Allt och Eva" säger Diakité även följande:

– Jag kan relatera lite till alla karaktärerna, mer till vissa såklart. Alla karaktärerna bär på universella mänskliga utmaningar på sitt sätt. Men Nils och jag delar oförmågan att verkligen ärligt konfrontera verkligheten, oss själva och flyr gärna in bakom en knackigt byggd mur av loj självgod naivitet. Vi utmålar oss gärna som offer i en relation, det är en lömsk form av självcentrering.

Kollegan i serien, Sanna Sundqvist – som tidigare i år var Guldbaggenominerad för Tack och förlåt – kommenterar samarbetet med debutanten, Diakité:

– Det var väldigt roligt att få gestalta Josefine. Hon är en impulsiv känslomänniska som vill och hoppas så mycket. Det kan jag absolut känna igen i mig själv. Jason var väldigt ödmjuk inför utmaningen och det var spännande att ta sig an scenerna tillsammans med honom,

Den kommande dramaserien har exklusiv premiär på Viaplay någon gång under våren 2024.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL