Ny dokumentärserie på TV4 om gängvåldet – Poliserna i våldsvågen

Ny dokumentärserie på TV4 om gängvåldet – Poliserna i våldsvågen

  • TV4 Play
Emil Oscar Rasmussen
31 januari 2024 kl. 15:01

Kommer till TV4 och TV4 Play i februari

I februari är det premiär dokumentärserien "Poliserna i våldsvågen" på TV4 Play och TV4. Där får vi en unik inblick i polisens arbete med gängvåldet i Sverige.

I den nya dokumentärsatsningen "Poliserna i våldsvågen" får tittaren på nära håll följa med tre poliser i Stockholmsområdet som arbetar med att bekämpa gängkriminalitet. Dokumentärserien har premiär på TV4 och TV4 Play i februari.

Närvaron av skjutningar, explosioner och gängkriminalitet har blivit en allt mer påtaglig för många svenskar de senaste åren och i en ny dokumentärserie på TV4 och TV4 Play får vi följa med tre poliser som befinner sig mitt i kampen mot våldsvågen. I dokumentären i sex delar får vi en unik inblick i hur de tar hand om skottskadade, bemöter civila och i allmänhet arbetar för att bekämpa gängkriminaliteten.

Poliserna i våldsvågen – premiär på TV4 och TV4 Play i februari

"Poliserna i våldsvågen" har nu bekräftats ha premiär på såväl TV4 som TV4 Play den 19 februari 2024. De tre poliserna som kommer att vara huvudfokuset i dokumentärserien är Rissa och Michael från Järvapolisen samt Rickard från Huddingepolisen.

– Vi jobbar vid fronten, mot de gängkriminella. Så vitt jag vet har ingen följt oss så här nära förut, säger Michael, i programmet.

– Det vi ser nu har eskalerat. Det sätter skräck i hela samhället, men vi kommer aldrig att ge upp. Vi är poliser, säger Rissa, i programmet.

Karin Dofs, exekutiv producent på TV4 uttalar sig om Poliserna i våldsvågen:

– Det här är ett engagerande och högaktuellt ämne, där tittarna kommer närmare polisens arbete och får tillgång till miljöer de vanligtvis inte får ta del av.

Premiär på TV4 och TV4 Play den 19 februari.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL