Tony Bennett ville inte förknippas med Maffiabröder: "Den är inte korrekt"

Tony Bennett ville inte förknippas med Maffiabröder: "Den är inte korrekt"

Axel Diedrichs
22 juli 2023 kl. 10:07

Sångaren dissade Scorseses ikoniska film

Den bortgångne jazzsångaren Tony Bennett är för många fillmälskare starkt kopplad till det hyllade mästerverket "Maffiabröder", men visste du att han själv ogillade filmen?

Många skulle påstå att det stjärnspäckade dramat Maffiabröder är en av tidernas bästa gangsterfilmer och Martin Scorseses främsta verk. Därför är de flesta som varit involverade i produktionen säkerligen stolta över den. Men den nu avlidne sångaren Tony Bennett, som är starkt förknippad med filmen, gillade den inte alls. I en intervju med magasinet Vulture berättade han varför den inte föll honom i smaken. 

Tony Bennett ville inte förknippas med Maffiabröder: "Den är inte korrekt"
Joe Pesci, Ray Liotta och Robert De Niro. Foto: Warner Bros.

Tony Bennett ville inte förknippas med Maffiabröder: "Den är inte korrekt"

Få filmer har lika ikoniska två öppningsminuter som Maffiabröder där vi får följa de tre skurkarna spelade av Joe Pesci, Ray Liotta och Robert De Niro när de kör bil ute i natten för att dumpa ett lik. Snart störs de av att personen i bagaget visar sig vara vid liv och de tvingas ha ihjäl honom "en andra gång". När jobbet är klart glider Ray Liottas karaktär Henry Hill in i bild och levererar repliken "As far back as I can remember, I always wanted to be a gangster"... som följs upp av Tony Bennetts Rags to Riches

I en intervju han gjorde med Vulture 2015 berättade Bennett att han inte gillade att vara förknippad med filmen, trots att den är så omtyckt. Att han inte gillar filmen har att göra med hur den får italienare att framstå som den värsta sortens gangsters.  

– Jag gillade den inte. Jag vet hur bra skådespelarna och storyn är, men den är inte korrekt eftersom varje nation har en undre värld, säger han och fortsätter:

– Det är inte bara italienarna. Britterna, tyskarna, irländarna – det finns en undre värld överallt där de gör onda saker. Det är absurt hur starka fördomar som kom med den filmen.

Förutom i den kort och gott ikoniska öppningsscenen kan vi längre in även höra Bennetts tagning på "The Boulevard of Broken Dreams". 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL