The Crown-stjärnan om plötsliga berömmelsen: "Var en jävla tid"

The Crown-stjärnan om plötsliga berömmelsen: "Var en jävla tid"

Eric Diedrichs
11 december 2023 kl. 14:12

Var inte redo för framgångarna

Emmy-belönade Josh O'Connor slog igenom med Netflix-serien "The Crown". I en ny intervju lyfter han bladet från munnen och berättar om chocken berömmelsen medförde.

Trots att Josh O'Connor uppmärksammades av omvärldens filmkritiker redan 2017 för God's Own Country, skulle det dröja ett par år innan det stora genombrottet. Då med Netflix succéserie The Crown, i vilken han gestaltade Charles. För sin insats belönades han med en Emmy.

Att han skulle gestalta prinsen av Wales var däremot långt ifrån självklart. I en intervju med GQ berättar O'Connor att han är republikan och att han inte stödjer monarkin som koncept. Vad som fick honom att acceptera rollen, menar han, var ett avsnitt av den tredje säsongen i vilket prins Charles inser att han aldrig kommer att leva ut syftet med sitt liv, att vara kung, så länge sin mamma lever.

Josh O'Connor i The Crown
Josh O'Connor som prins Charles. Foto: Netflix

The Crown-stjärnan om plötsliga berömmelsen: "Var en jävla tid"

Med framgångarna kom också berömmelsen. I samma intervju beskriver Josh O'Connor hur det var att börja bli konstant stoppad på gatan av folk som vill prata, ta bilder eller höra hans åsikter om kungafamiljen:

– Det var en jävla tid. Jag tyckte verkligen att det påverkade mig, folk som stannade mig. Du vill vara med i saker som är framgångsrika och sedda, men jag tror att vi ibland underskattar hur kraftfull även en liten förlust av anonymitet kan vara. Innan kände ingen igen mig, sen gör dem det. Det är så konstigt!

Josh O'Connor är nu aktuell med Alice Rohrwachers rosade drama "La chimera", som nominerades till Guldpalmen i Cannes tidigare i år.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL