Kommande storfilmen du missat att Gustaf Skarsgård är med i

Kommande storfilmen du missat att Gustaf Skarsgård är med i

Filmtopp
31 maj 2023 kl. 12:05

Svensken har roll i sommarens största biofilm

Trots att Gustaf Skarsgård är en av de största svenska skådespelarna är det få som fångat upp hans medverkan i vad som kan vara årets största biofilm. Under sommaren tar han plats bland en mängd storstjärnor i Christopher Nolans kommande film.

Efter långvarig succé med tv-serien Vikings fick vi för snart två år sedan se Gustaf Skarsgård tillbaka på svensk mark med remaken på Jan Troells klassiker Utvandrarna, en roll som gav honom en Guldbaggenominering. Därefter har han återigen sökt sig till Hollywood, vilket snabbt resulterade i dramafilmen Air med Ben Affleck och Matt Damon, där han spelar klädmärket Adidas berömde tyske företagare Horst Dassler.

I sommar kommer vi att få se honom i nästa amerikanska bjässe till film.

Kommande storfilmen du missat att Gustaf Skarsgård är med i
Foto: Universal Pictures.

Kommande storfilmen du missat att Gustaf Skarsgård är med i

Den 21 juli kommer vi att få se Gustaf Skarsgård på vita duken med tanke på att han medverkar i en av årets största filmer – Christopher Nolans Oppenheimer. Den biografiska filmen handlar om vetenskapsmannen J. Robert Oppenheimer, känd som den kanske viktigaste kuggen i utvecklingen av atombomben.

Huvudrollen som Oppenheimer axlas av Cillian Murphy och Gustaf Skarsgård kommer att spela en annan vetenskapsman, tysk-amerikanske Hans Bethe, Nobelpristagaren i fysik 1967.

Att så många har lyckats missa att Gustaf Skarsgård medverkar i en av årets största filmer är anmärkningsvärt, men inte helt konstigt med tanke på vilka han har vid sin sida i filmen. Stjärnglansen i Oppenheimer saknar motstycke och att Skarsgård hamnat aningen i skymundan är förståeligt. På rollistan hittar vi nämligen namn som Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Florence Pugh, Gary Oldman, Kenneth Branagh och Rami Malek, för att bara nämna några.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL