Batman-skådespelaren Tom Wilkinson död

Batman-skådespelaren Tom Wilkinson död – avled plötsligt

Axel Diedrichs
30 december 2023 kl. 19:12

Blev 75 år gammal

I dag nås vi av nyheten om att skådespelaren Tom Wilkinson, känd från bland annat "Batman Begins" och "Michael Clayton", har gått bort.

Tråkiga besked har nått filmvärlden. Den tvåfaldigt Oscarsbelönade brittiske skådespelaren Tom Wilkinson har avlidit i sitt hem, 75 år gammal. Det är hans agent som kommer med beskedet, och i ett uttalande skriver han följande: 

– Det är med stor sorg som Tom Wilkinsons familj meddelar hans plötsliga bortgång i hemmet den 30 december. Hans fru och barn var med honom. 

Wilkinsons familj har i sin tur bekräftat hans död för BBC. Vad som var dödsorsaken har ännu inte kommunicerats ut.

Gjorde flera stora roller

Även om alla kanske inte kan nämna honom vid namn, så kan de flesta känna igen Tom Wilkinson. Förutom att ha blivit Oscarsnominerad för både In the Bedroom (2001) och Michael Clayton (2007), så hade han betydande roller i en rad världsberömda filmer. Inte minst har vi fått se honom i hyllade Eternal Sunshine of the Spotless Mind och Christopher Nolans älskade superhjältefilm Batman Begins där han spelar gangsterledaren Carmine Falcone. 

Bland andra högst nämnvärda filmer med Tom Wilkinson hittar vi The Full Monty, Mission: Impossible – Ghost Protocol och The Grand Budapest Hotel. Wilkinson vann även en Emmy för sin roll som Benjamin Franklin i miniserien John Adams.

Under sin karriär medverkade Wilkinson i över 130 produktioner. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL