Sex fakta du inte visste om Brie Larson

Med en statyett från senaste Oscarsgalan för sin huvudroll i Room (2015) är Brie Larson en av de hetaste skådespelarna i Hollywood. Nedan listar vi sex intressanta fakta om henne som vi inte tror ni kände till.

1. Startade karriären tidigt

jay-leno-goodbye-tonight-show-ftr

Redan 1998 när hon bara var sju år gammal inledde hon sin karriär som skådespelare. Hennes första jobb var i sketcher i The Tonight Show With Jay Leno.

2. ”Brie Larson” är inte hennes riktiga namn

Hon är döpt till Brianne Sidonie Desailniers. Namnet härstammar från hennes farföräldrar som var franskkanadensiska.

3. Engelska var hennes andraspråk

kinopoisk.ru

På grund av hennes farföräldrars ursprung och att hon blev hemskolad var hennes förstaspråk franska. Men då hon växte upp i Los Angeles kom engelskan naturligt och är nu hennes dominanta tungomål.

4. Har haft karriär som sångare

brie_larson_projects_scott_pilgrim_vs_the_world

Som 15-åring släppte hon popalbumet Finally Out of P.E. år 2005. Dessvärre floppade det med bara 3500 sålda skivor.

5. Förberedde sig noga inför Room

01-room-oscar-brie-larson

För att få en djupare förståelse för vad hennes rollfigur Ma och sonen Jack gick igenom stannade hon hemma en hel månad och gick på en strikt diet.

6. Hon har även jobbat bakom kameran

the-arm_filmstill_miles-heizer_logan-miller

Hon var med och både skrev och regisserade kortfilmen The Arm (2012) som vann ”The Special Jury Award for Comedic Storytelling” på Sundance Filmfestival. Hon var även med och skapade kortfilmen Weighting (2013) som hon också spelade i.


Just nu är Brie Larson involverad i flera olika projekt. I Sverige kommer vi härnäst se henne i actionäventyret Kong: Skull Island som har premiär 10 mars 2017.

Oscar Vilhelmsson

Oscar Vilhelmsson

Jag studerar filmvetenskap på Lunds Universitet och älskar att hitta nya guldkorn inom alla olika genres. Tar gärna emot tips på mindre kända verk.
Oscar Vilhelmsson

Latest posts by Oscar Vilhelmsson (see all)