Johan Renck om Adam Sandler i Spaceman: ”Bister, isolerad, arrogant man”

Johan Renck om Adam Sandler i Spaceman: ”Bister, isolerad, arrogant man”

Johan Samuelsson Krantz
19 februari 2024 kl. 11:02

Johan Rencks visuella mästerverk är snart här – ett dramatisk rymdäventyr

I filmen "Spaceman" hamnar människans känslovärld och sårbarhet lika mycket i fokus som rymdens oändlighet och tystnad. Adam Sandler får här utforska vidden av sin förmåga. Johan Renck öppnar upp om samarbetet med stjärnan.

Den efterlängtade filmen Spaceman har världspremiär i Berlin och kommer till Netflix nästa veckan. Den svenske regissören Johan Renck (Chernobyl) står vid rodret och Adam Sandler (Happy Gilmore), känd för sina många roller i olika komedifilmer, har tagit på sig en oväntad och mer allvarlig huvudroll som Jakub, en tjeckisk astronaut. Carey Mulligan (Drive) spelar rollen som Lenka, Jakubs hustru, vars äktenskap står på spel när Jakub ger sig ut på en ensam rymdresa.

I en intervju med Variety uttalar sig Johan Renck nu om samarbetet med Adam Sandler.

Foto: Netflix.

Johan Renck om Adam Sandler i Spaceman: "Han är bara en bister, isolerad, arrogant man"

Handlingen följer Jakub när han konfronteras med sina egna brister och känslor av ånger under sin långa rymdresa. I en oväntad vändning möter han en uråldrig utomjording, vars röst görs av Paul Dano (Little Miss Sunshine), som hjälper honom att utforska sina inre demoner och utveckla en djupare förståelse för livet och kärleken.

Johan Renck tar med sig sin skicklighet som berättare och visuell konstnär från Chernobyl till Spaceman, och förväntas ge en filmupplevelse som är lika gripande som den är visuellt imponerande. Med Rencks talang för att skildra mänskliga berättelser och skapa atmosfäriska världar är förväntningarna höga för vad denna film kommer att erbjuda.

Till Variety bekräftar Johan Renck att vi kommer att få se en helt annan Adam Sandler än vad vi är vana vid.

– Visar man [filmen] för folk är det första de ser Adam Sandler, och då tar de på sig sina Adam Sandler-glasögon och spenderar filmens första 20 till 30 minuter med att vänta på att den ska vara rolig. Och sen inser de gradvis att den inte bara inte är rolig, utan att Adam Sandler inte ena är en skugga av Adam Sandler. Han är bara en bister, isolerad, arrogant man, förklarar Renck.

Renck erkänner också i intervjun att han var tveksam till Sandler i rollen, men främst för att han såg det som ett hinder vid finansieringen. Sandler tog dock saken i egna händer och såg till att filmen fick sin budget, med hjälp av sin deal med Netflix.

"Spaceman" har världspremiär på Berlins filmfestival och kommer till Netflix den 1 mars 2024.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL