Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Hero gradient image

Walt Disney och Comcast vill köpa 20th Century Fox

Kristian Andersson | Nyhet
22 juni 2018
Kristian Andersson | Nyhet
22 juni 2018

Walt Disney slåss mot Comcast om att köpa upp rättigheterna till 20th Century Fox.

Walt Disney och 20th Century Fox
Live 105 Halifax

Affären mellan Walt Disney och Fox verkade gå i lås, men Fox höjde sitt pris med drygt 19 miljarder dollar när fler aktörer visade sig vara sugna på bolaget. Nu står budgivningen mellan Disney och Comcast. Enligt analytikern John Janedis är han inte förvånad om slutsumman hamnar på 80 miljarder dollar.

Walt Disney går nu all in för att köpa upp filmbolaget 20th Century Fox och alla dess tillhörigheter. De vill också spela ut och förhindra att Comcast får en bit av kakan.

THR rapporterar att 20th Century Fox har höjt priset på bolaget från 52,4 miljarder dollar till 71,3 miljarder, vilket är en gigantisk ökning en ökning på hela 18,9 miljarder.

Den 10 juli ska Disney hålla ett möte där de stora delägarna samlas för att rösta om de verkligen vill köpa upp Fox. Vi bör också tillägga att Walt Disneys rivaler Comcast också är sugna på Fox-dealen. Enligt analytikern John Janedis kanske hela affären hamnar på en hissnande summa av 80 miljarder dollar. De båda bolagen bedöms nämligen vara väldigt intresserade av att förvärva Fox och alla deras värdefulla rättigheter.

På bilden ser vi Musse Pig ett ett pengaregn
Musse Pigg i pengaregn

Tror du att Disney vinner budgivningen om att köpa upp 20th Century Fox?