Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
"Världens bästa film" enligt Quentin Tarantino

"Världens bästa film" enligt Quentin Tarantino

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
05 augusti 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
05 augusti 2022

Filmskaparen pekar ut filmen som inte går att toppa

Mästerregissören anses ha gjort flera av vår tids främsta verk, men vilken är egentligen "Världens bästa film" enligt Quentin Tarantino själv?

Han har länge pratat om diverse favoriter hit och dit, men det dröjde tills vi fick veta vilken som är världens bästa film enligt Quentin Tarantino. Nu behöver vi inte längre gissa. 

Regissören som ligger bakom moderna mästervek som Pulp FictionKill Bill och Inglourious Basterds har nu gått ut med vilken rulle han anser vara omöjlig att toppa. 

"Världens bästa film" enligt Quentin Tarantino

"Världens bästa film" enligt Quentin Tarantino
Foto: Universal Pictures.

När han gästade Cinemablends podcast Reelblend diskuterades det vilken som är världens bästa film. Tarantino nådde då slutsatsen att Steven Spielbergs äventyrsskräckis från 1975 sticker ut i mängden:

– Jag tycker att Hajen är den bästa film som någonsin gjorts. Kanske inte den allra bästa filmen, men den är den bästa filmen som någonsin gjorts.

Med detta menar Tarantino att filmen är hantverksmässig perfektion. Vidare förklarar han att det finns andra filmer som är möjligtvis lika bra, men ingen bättre:

– Det finns andra lika sällsynta filmer, men det finns ingen som gör det bättre än Hajen. Den är en bästa filmen som någonsin gjorts.  

Hajen blev en enorm succé när den kom, och känd som tidernas första riktiga blockbuster. Än i dag är det otaliga som ser om den årligen och som anser den vara ett av de största mästerverken, om inte det allra största. Inte helt olikt Tarantinos andra film, Pulp Fiction (1994), som även den tas fram som exempel på innovativ och hantverksmässig perfektion.

Quentin Tarantino har fortfarande en film kvar att göra, menar han som då skulle landa på tio stycken som han både skrivit och regisserat. Kommer vi kanske att få se honom göra något oväntat och leverera en skräckis, eller känner han kan att det är hopplöst att försöka om den inte kan matcha Spielbergs monster?

Mer läsning:

 

 

NÄSTA ARTIKEL