Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Hela biotoppen för mars 2022

Thor: Love and Thunder leder biotoppen – här är hela listan

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
11 juli 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
11 juli 2022

Hemsworth hamrar ner allt motstånd

Sommaren är alltid en tid för blockbusters och nu när "Thor: Love and Thunder" har dundrat in på världens biografer kan vi konstatera att den leder biotoppen.

Förra veckan hade den efterlängtade Marvelfilmen Thor: Love and Thunder och som väntat har intresset varit enormt stort för superhjältens nya äventyr. Den här gången gör han tillsammans med Jane, återigen spelad av Natalie Portman, upp med Christian Bale som spelar skurken Gorr the God Butcher. 

Filmen har fått ett övervägande positivt bemötande och beskrivs av flera som en enda lång skrattfest i superhjälteskrud. Variety rapporterar att Love and Thunder gjort en ruskigt stark öppningshelg med en biljettförsäljning på 143 miljoner dollar under sin öppningshelg. Filmen har likaså gått starkt i Sverige där den nu placerar sig högst upp på Biotoppen.

Får sällskap av flera storfilmer

Och som det sett ut allt oftare på senare år, så är det amerikanska blockbusters som får flest att ställa sig i biljettluckan. På topp tre-placeringarna i tabellen får den nya Thor-filmen sällskap av Minioner: Berättelsen om Gru och Top Gun: Maverick. Därefter följer den nya rockbiografin Elvis och den tredje delen i Jurassic World-serien.

Hela biotoppen just nu:

  1. Thor: Love and Thunder
  2. Minioner: Berättelsen om Gru
  3. Top Gun: Maverick
  4. Elvis
  5. Jurassic World Dominion
  6. The Black Phone
  7. Tuffa gänget
  8. Lightyear
  9. Bamse och vulkanön
  10. Everything Everywhere All at Once

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL