Jonatan Unge dissade På spåret: “Kommer aldrig mer vara med”

Jonatan Unge dissade På spåret: “Kommer aldrig mer vara med”

  • SVT Play
Eric Diedrichs
04 oktober 2023 kl. 12:10

Är inte heller med i årets säsong

Efter fjolårets säsong av "På spåret" – i vilken Jonatan Unge och Cecilia Düringer fick erkänna sig besegrade – intervjuades den morgontrötte komikern av SVT. Då sade han att han "aldrig kommer vara med" i programmet igen. I år lyser han med sin frånvaro.

Snart är det dags för publikfavoriten På spåret att återvända till TV-rutan. Tidigare i dag kunde vi rapportera vilka artister som kommer att vara husband och i måndags alla tävlingsdeltagare som kommer att sitta i "Första klass" och i "Dressinen". 

En publikfavorit som inte återvänder till programmet är komikern Jonatan Unge, vilket ligger helt i linje med ett uttalande han gjorde tidigare i år. Unge har tidigare medverkat tre gånger och tog hem förstaplatsen 2021/2022 och andra platsen 2022/2023.

Kom tvåa i förra säsongen

Den 17 februari fick Cecilia Düringer och Jonatan Unge erkänna sig besegrad av Marie Agerhäll och Fritte Fritzon under 2022/2023-finalen, som slutade med ställning 37-46.

– Nu måste jag få säga det här, och det kommer från hjärtat, och jag vänder mig särskilt till dig Marie när jag säger, inte illa pinkat av en trähäst, adderade programledare Fredrik Lindström skämtsamt till vinnarna.

Att Lindström skulle glänsa med med den fullständiga version av idiomet "inte illa pinkat", ligger helt i linje med vad vi kan förvänta oss av den språkintresserade populärhistoriken, men det var var också smått ögonbrynshöjande. Ordspråkets ursprungliga innebörd är inte direkt särskilt välvilligt. Vem hade kunnat tro att en trähäst kunde pinka? Ingen.

Jonatan Unge om På spåret: "Kommer aldrig mer vara med"
Yrvaken Jonatan Unge intervjuas i "Morgonstudion". Foto: SVT.

Morgontrötte Jonatan Unge dissade På spåret: “Kommer aldrig mer vara med”

Dagen efter finalen gästade en morgontrött Jonatan Unge SVT:s Morgonstudion, men inte fysiskt utan istället från sin mobilkamera. Istället låg han yrvaken i sängen på sitt hotellrum i Göteborg. "Roligt att jag fick vara med" sade komikern.

På frågan om han kan tänka sig att vara med igen, svarade han rätt och slätt, "Jag kommer aldrig mer att vara med". Han fortsatte sedan med att förklara sin ståndpunkt. "Det räcker, jag tror att jag har varit med tre gånger nu. Det får räcka, det är ett heligt tal".

Mycket riktigt är inte heller Jonatan Unge med i årets program. Om han kommer att bli revanschsugen längre fram återstår att se.

"På spåret" återvänder till TV-rutan den 3 november i vad som kan komma att bli den sista säsongen med Kristian Luuk.

NÄSTA ARTIKEL