Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Storfilmen Brad Pitt ångrar att han tackade nej till

Storfilmen Brad Pitt ångrar att han tackade nej till

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
16 augusti 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
16 augusti 2022

Skådespelaren missade mästerverket – för ett annat

Det har blivit en del legendariska roller för den Oscarsbelönade skådespelaren. Ändå finns det saker han önskar vore annorlunda med sin karriär. Här är storfilmen Brad Pitt ångrar att han tackade nej till...

Brad Pitt har kallats för "den sista stora filmstjärnan" av Quentin Tarantino och genom åren bidragit till att ge filmvärlden flera mästerverk. Visst tänker vi väl alla på hur Pitt förgyllt storfilmer som Fight Club och Se7en, men också förstås hans och Tarantinos krigspärla Inglourious Basterds. Därtill är det värt att nämna andra stora filmer som BabelMoneyball och The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford.

Men trots en karriär – som hittills belönat honom med två Oscars – finns det viss smolk i bägaren även för Brad Pitt. I en intervju med OK! Magazine berättar han att det finns en roll han innerligt ångrar att han tackade nej till. 

Storfilmen Brad Pitt ångrar att han tackade nej till

Storfilmen Brad Pitt ångrar att han tackade nej till
Brad Pitt i "Once Upon a Time in Hollywood". Foto: Sony Pictures Releasing.

När Pitt samtalade med tidningen berättade han att det skulle ta honom två helkvällar att redovisa alla lyckade projekt han tackat nej till. Men en av dem stack ut i mängden och ger honom än i dag ångest. Det rör sig om ingen mindre än sci-fi-klassikern The Matrix från 1999. Brad Pitt erbjöds rollen som Thomas Anderson, även kallad "Neo". Filmen gjorde som bekant enorm succé och anses än i dag vara ett av de mest betydande verken i filmhistorien. Likaså gick den vidare till att få tre uppföljare. 

Men om det är till någon tröst för Brad Pitt, så var han inte ensam Hollywoodstjärna om att tacka nej till rollen. Innan den till slut landade på Keanu Reeves erbjöds även Will Smith möjligheten att göra karaktären. Det är också värt att nämna att Pitt istället för The Matrix gjorde ett annat mästerverk, ovan nämnda Fight Club, tillsammans med David Fincher

Nej, trots matrix-missen kan vi inte säga att Brad Pitt har för mycket att ångra med sitt yrkesliv.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL