Hero gradient image

Premiär för Losing Sight of Shore på Netflix

Sebastian Håkansson | Nyhet
23 maj 2017
Sebastian Håkansson | Nyhet
23 maj 2017

Internationell premiär för Losing Sight of Shore – med stöd av Influence Film

Nu finns den fängslande dokumentärfilmen Losing Sight of Shore att se på Netflix. Som ett initiativ för att stärka dokumentärens plats i samhället och lyfta det makalösa med stora drömmars förverkligande, har det ideella initiativet Influence Film Club valt att stötta produktionen och lanseringen av Losing Sight of Shore – utsedd till maj månads ”Film of the Month” på influencefilmclub.com.
Losing Sight of Shore handlar om en grupp kvinnliga roddare som under 2011 tar sig an sin dröm – att ro över Stila havet, ett äventyr som aldrig tidigare beskådats, varken som en grupp om fyra eller endast bestående av kvinnor. The Coxless Crew, som de kallar sig, planerar och förbereder sig i flera år inför resan, och spenderar sedan två år till havs för att ta sig från Amerika till Australien. I april 2015 avgick den specialbyggda rosa roddbåten Doris och filmen följer den rafflande resan.
                    
– Vi älskar dokumentärer eftersom de behandlar riktiga människor och riktiga berättelser som förtjänar att ta del av och prata om. Oavsett hur mycket våra samhällen förändras, förblir berättelser grundläggande för våra erfarenheter. Det är vad våra liv bygger på, vad vi lämnar efter oss och det som sammanför oss. Vi vill göra det möjligt för filmskapare att berätta dessa historier och hjälpa folk att hitta dem, säger Cristina Ljungberg, grundare Influence Film Club.