Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Peter Haber om hans mest förbisedda film: "Publiken hittade inte den"

Peter Haber om hans mest förbisedda film: "Publiken hittade inte den"

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
05 februari 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
05 februari 2023

Hoppas att den ska få nytt liv i streamingeran

I en intervju med Filmtopp berättar bioaktuella Peter Haber om hans mest förbisedda film. "Den fick väldigt bra recensioner, men publiken hittade inte den", säger han.

Peter Haber om hans mest förbisedda film: "Publiken hittade inte den"
Foto: Filmtopp Media / Eric Diedrichs.

Peter Haber berättar för Filmtopp om hans mest förbisedda film: "Publiken hittade inte den"

I en intervju med Filmtopp berättar Peter Haber om ett dolt guldkorn i hans filmografi, som sågs av väldigt få när den kom ut men som han hoppas får nytt liv i streamingeran:

– Vi gjorde en film någon gång på 90-talet som fick väldigt bra recensioner, en helt schysst rulle om jag uttrycker mig så, men publiken hittade den inte. Den hette Vita lögner som Mats Arehn gjorde om sin pappa. Det var en film som jag både tyckte om att göra och i efterhand tycker om att titta på.

Vita lögner släpptes på svenska biografer 1995. I den följer vi charmige figuren Palle Hagman, en optimist och svindlare som sätter upp en varieté med tron om att han kommer bli en stor stjärna inom underhållningsbranschen. När Palle stöter på motgångar – som det snart blir många av på vägen –  tar han till med vita lögner för att rädda sig själv och sin familj. 

Även om filmen inte fick det genomslag som Peter Haber finner rättvist, så hyllades den av landets kritiker. Haber själv nominerades till en guldbagge för Bästa manliga huvudroll, ett pris han ännu inte fått vinna. Kanske bärgar han hem det för sin prestation i En dag kommer allt det här bli ditt, som Filmtopps recensent Eric Diedrichs kallar för en av hans absolut bästa.

"En dag kommer allt det här bli ditt" finns nu att se på bio. För stunden finns inte "Vita lögner" att streama någonstans i Sverge.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL