Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Netflix börjar visa reklam på streamingtjänsten

Netflix börjar visa reklam på streamingtjänsten

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
11 maj 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
11 maj 2022

Nya funktionen kan komma så tidigt som vid årsslutet

Just nu är det svettigt på Netflix högkvarter – med sjunkande medlemstal och en fallande aktiekurs tvingas streamingtjänsten ta till olika medel för att hålla sig flytande. Nu meddelar de att den nya funktionen med annonser snart är här.

Efter Netflix fiasko med störtdyk i både medlemstal och aktiekurs har nu streamingjätten meddelat sina anställda om att det nya, billigare, Netflixabonnemanget med annonser kan komma så tidigt som vid årsslutet, det rapporterar CNN

Netflix VD Reed Hastings har tidigare uttalat att han inte är ett fan av reklam och därför har undvikit det, men han menar också att det är en rimlig lösning: 

– Att låta konsumenter som gillar att ha ett lägre pris och är reklamtoleranta få vad de vill ha är mycket vettigt.

TV-tittande

Hindrar folk från att dela Netflix-lösenord 

Tidigare har Netflix rapporterat att den nya funktionen kan komma om ett till två år, men nu skyndar de alltså på processen för att hålla sig över ytan. Rapporten om att den nya funktionen kommer tidigare än väntat verkar dock ha skrämt aktieägare – för efter rapporten sjönk Netflix aktiekurs med ytterligare 1%. 

I samband med den nya funktionen har Netflix också meddelat att de förmodligen kommer att begränsa användarnas tillgång till att dela sitt konto med utomstående, något de hoppas ska leda till flera användare. 

Mer läsning: 

NÄSTA ARTIKEL