Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Mickey Rourke sågar Tom Cruise: "har gjort samma jävla roll..."

Mickey Rourke attackerar Tom Cruise: "gjort samma jävla roll..."

Kristian Andersson | Nyhet
13 juli 2022
Kristian Andersson | Nyhet
13 juli 2022

Håller du med Rourke om kritiken?

Mickey Rourke kallar Tom Cruise för en Irrelevant skådespelare och trycker på att han gjort för länge gjort upprepande roller.

Det är 36 år sedan vi fick se den första Top Gun-filmen och nu kan vi se uppföljaren där Tom Cruise återigen spelar Pete "Maverick" Mitchell. I skrivande stund har Top Gun 2 omsatt över 1,2 miljard dollar vilket gör den till stjärnans största ekonomiska filmsuccé. Detta får skådespelaren Mickey Rourke att se rött, och tydligen imponeras han inte alls av filmen som överlag fått ett väldigt fint mottagande.

I en intervju med Piers Morgan säger Mickey Rourke följande om Tom Cruise:

– Skådespelaren har gjort samma jävla roll i över 35 år och det är inget jag respekterar. Jag bryr mig inte om pengar eller makt. Jag bryr mig om skådespelare som Al Pacino, Chris Walken och De Niros arbeten och det är en sådan skådespelare jag vill bli. Jag tycker att Cruise är helt irrelevant i min värld.

Tom Cruise och Mickey Rourke blev båda stora på 80-talet

Under 80-talet spelade Rourke i filmer som Diner, Rumble Fish och The Pops of Greenwich. Cruise jobbade på filmer som Risken Business, The Color of Money, Rain Main och så klart Top Gun. Rourke menar att Cruise inte brutit sig loss från de äldre filmerna han gjort. 

Efter den Oscarsnominerade filmen The Wrestler 2008 har Mickey Rourke bara jobbat på mindre filmer och nu 2022 släpps det två nya med honom: Jade och Section Eight.

Se Mickey Rourke dissa Tom Cruise:

Det är också nämnvärt är att Rourke snart kommer att vara aktuell i en film regisserad av ingen mindre än Roman Polanski och att den går under namnet The Place (2023) 

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL