Nu har den nya storfilmen ”Madame Web” biopremiär

Madame Web sågas – lägst IMDb-betyg av alla Marvel-filmer

Uppdaterad 23 februari 2024 kl. 09:02 | Publicerad 19 februari 2024 kl. 19:02

Rejält bottennapp för superhjältefilmen

Madame Web släpptes på bio den 14 februari och har sedan dess kritiserats flitigt av både fans och recensenter. Filmen har på mindre än en vecka slagit rekord i lägsta rating bland samtliga Marvel-filmer på IMDb med 3,8 av 10 i betyg.

Filmen regisseras av S.J. Clarkson och bjuder på Dakota Johnson i huvudrollen som Cassandra Webb, en ambulanssjukvårdare från New York som börjar visa tecken på klärvoajans – kraften att se in i framtiden. Filmen grundar sig på bakgrundshistorien till karaktären med samma namn från Marvel Comics.

Madame Web är den fjärde filmen i ordningen inom Sonys Spider-Man Universe (SSU) och den har skapat starka reaktioner i publiken, men inte till det positiva. Hela 37 procent av tittarna på IMDb väljer att ge filmen bottenbetyget 1 av 10, samtidigt som ytterligare 10 procent ger filmen 2 av 10 i betyg. Det totala betyget landar i skrivande stund på 3,8 av 10, vilket är betydligt lägre än någon av de tidigare filmerna i SSU.

Madame Web sågas – lägst IMDb-betyg av alla Marvel-filmer
Foto: Sony Pictures.

En nedåtgående betygstrend

Däremot är "Madame Web" inte den första i ordningen av superhjältefilmer från Marvel som fått ovanligt negativa betyg på senare år. Det är inte bara filmerna inom SSU vars betyg har börjat störtdyka, utan även inom MCU syns en tydligt nedåtgående trend.

Däremot blir det extra tydligt när man jämför betygen från alla fyra filmer i SSU, där Madame Web återfinns i botten av listan, att publiken verkar vara allt mer missnöjda med Marvels senaste produktioner.

SSU-filmernas IMDb-betyg:

  • Venom (2018) – 6,6
  • Venom: Let there be Carnage (2021) – 5,9
  • Morbius (2022) – 5,2
  • Madame Web (2024) – 3,8

Elsa Juhlin

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL