Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Kjell Bergqvist om Tommy Körberg: "Grät hela jävla vägen hem"

Kjell Bergqvist om Tommy Körberg: "Grät hela jävla vägen hem"

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
02 oktober 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
02 oktober 2022

Skådespelaren berättar om hemska perioden

Nu är det Tommy Körbergs tur att hyllas i "Vilket liv!" på TV4. Vännen Kjell Bergqvist öppnar upp sig om hur han kände när Körberg tvingades till akut hjärtoperation.

I 45 år har Kjell Bergqvist och Tommy Körberg varit vänner – och det märks. I det senaste avsnittet av Vilket liv! är det nämligen den folkkära sångfågeln att hyllas. En av gästerna som dyker upp är, så klart, vår allas Kjelle.

Deras samtal leder både till skratt och allvar. Bergqvist delar med sig av minnet av hur han och Tommy satt på Victoria och rökte cigarr och skålade för Tommys hustru Anki när sonen Anton föddes – pappor fick ju inte vara med på BB på den tiden – och hur han sedan vaknade hemma i Tommys dubbelsäng av att skönsångaren slickade honom i nacken. "Anki, Anki, jag älskar dig!", imiterar Kjell Bergqvist Tommy skämtsamt.

Vilket liv - Tommy Körberg och Kjell Bergqvist
Kjell Bergqvist och Tommy Körberg i "Vilket liv!". Foto: TV4/Pernilla Thelaus.

Ringde varannan dag

Efter den skämtsamma anekdoten blir stämningen desto allvarligare när Tommy Körbergs allvarliga sjukdomsperiod kommer på tal. Körberg insjuknade nämligen efter sin medverkan i Så mycket bättre och tvingades till akut hjärtoperation.

– Men 45 år av vänskap består inte bara av roliga historier eller anekdoter eller garv. Vi har ju haft lite tuffa perioder, framförallt hade Tommy en hemsk period förra året och där kände ju jag hur mycket den här mannen betyder för mig, säger Kjelle med tårarna i halsen.

Han fortsätter:

– När Tommy låg på sjukhus i två och en halv månad så ringde jag Anne-Charlotte varannan dag, jag lovade att inte ringa varje dag. Men vid två tillfällen fick jag komma in och sitta med Tommy i sjukrummet. När jag åkte därifrån så grät jag hela jävla vägen hem, för jag kände att det här kommer gå åt helvete för Tommy, så kände jag, det va så jävla mycket ärr och slangar. Jag var verkligen trasig, jag mådde pissdåligt. Efter så många år så upptäcker man hur mycket man betyder för varan, säger Kjell Bergqvist och pussar sin vän på kinden.

Tommy Körbergs avsnitt av "Vilket liv!" finns nu att streama på TV4 Play.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL