Kate Winslet ville inte jobba med James Cameron igen – nu klar för Avatar 3

Kate Winslet ville inte jobba med James Cameron igen – nu klar för Avatar 3

Filmtopp
13 december 2023 kl. 14:12

Stjärnan stod inte ut med regissörens heta temperament

Trots framgångarna med "Titanic" ville Kate Winslet aldrig mer jobba med James Cameron, men sedan återförenades de i "Avatar: The Way of Water" och nu är det bekräftat att hon även medverkar i kommande "Avatar 3".

Kate Winslet och James Cameron gjorde stor succé tillsammans med Titanic (1997). Filmen belönades med hela elva Oscars och befäste Winslets position i branschen som en stjärna att räkna med. Trots de stora framgångarna med filmen minns Winslet själv tiden från den som plågsam – från kampen om att få rollen till själva inspelningen, som hon hävdat var allt annat än en dans på rosor. 

I en tidigare intervju med tidningen Rolling Stone återberättade Kate Winslet om den stormiga tiden runt Titanic och hur hon mer eller mindre bönade och bad till James Cameron om att få rollen i filmen: 

– Jag sa till honom att jag bara måste göra detta, och att han är riktigt galen om han inte ger mig rollen. 

Kate Winslet ville aldrig mer jobba med James Cameron – återförenades med Avatar 2
Leonardo DiCaprio och Kate Winslet i "Titanic". Foto: 20th Century Fox.

Men när Cameron hade uppfyllt Winslets önskan var hon fortfarande inte helt nöjd. Hon ville till varje pris ha med sig Leonardio DiCaprio som sin motspelare. 

– Jag tänkte att jag inte kan göra filmen utan honom. Jag ska bara ha honom med mig. För han är så jävla briljant, sade hon.

Som vi förstår det hade Winslet flyt då DiCaprio precis hade arbetat färdigt på Romeo + Juliet av Baz Luhrman, och att Cameron ville ha med honom ombord på skeppet.

Kate Winslet ville aldrig mer jobba med James Cameron

Allt så med andra ord ut att klaffa precis så som Kate Winslet ville med Titanic, men inspelningen blev inte helt och hållet som hon hade tänkt sig och den var allt annat än enkel. Winslet har tidigare avslöjat att den var oerhört krävande och att Cameron ofta drev om hennes kroppsstorlek. I samtal med The Guardian sade hon att det skulle kräva en enorm check för att hon ska arbeta med regissören igen: 

– Han har ett så hett temperament att du inte kan tro det. Man skulle behöva betala mig väldigt mycket pengar för att jobba med Jim igen.

Den där enorma checken ser till slut ut att ha anlänt till Kate Winslet, för som bekant blev Titanic inte den sista filmen hon gjorde med James Cameron.

Kate Winslet i Avatar: The Way of Water – nu klar för Avatar 3
Kate Winslet i "Avatar: The Way of Water". Foto: Walt Disney Studios.

Återförenades i Avatar: The Way of Water – nu klar för Avatar 3

Kate Winslet var länge fast besluten om att inte arbeta med Cameron igen, men som så ofta läker tiden (och stora checkar) alla sår. Duon återförenades nämligen i Avatar: The Way of Water (2022), där Winslet spelade rollen som Ronal. Winslet har sagt att hon älskade Avatar (2009) och i en intervju med Valuer Magazine menar Winslet att hon och Cameron under en längre tid försökt hitta ett projekt att göra tillsammans.

Samarbetet med Avatar: The Way of Water ser ut att ha gått betydligt smidigare än det med Titanic. Winslet är har nämligen bekräftats vara klar även för nästa film i franchisen, Avatar 3, som har beräknad premiär 2025. Det är James Cameron själv som har avslöjat nyheten för amerikanska Deadline.

"Avatar" och "Avatar: The Way of Water" finns att streama på Disney+.

Mer läsning:

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL