Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Kate Winslet ville aldrig mer jobba med Cameron – innan Avatar: The Way of Water

Kate Winslet ville aldrig mer jobba med James Cameron – återförenades med Avatar 2

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
07 juni 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
07 juni 2023

Stod inte ut med regissörens temperament

Trots framgångarna med "Titanic" ville Kate Winslet aldrig mer jobba med James Cameron. I dag kan vi se henne i regissörens storfilm "Avatar: The Way of Water" som nu finns att streama på Disney+.

Kate Winslet är en av få skådespelare som haft huvudrollen i en film som belönats med hela elva Oscars. Men bakom den stora klassikern Titanic finns det en tid hon minns som plågsam, från kampen om att få rollen till själva inspelningen som var allt annat än en dans på rosor. 

I en tidigare intervju med tidningen Rolling Stone återberättade Kate Winslet om den stormiga tiden runt Titanic och hur hon mer eller mindre bönade och bad till James Cameron om att få rollen i filmen: 

– Jag sa till honom att jag bara måste göra detta, och att han är riktigt galen om han inte ger mig rollen. 

Men när Cameron hade gett Winslet var hon fortfarande inte helt nöjd. Hon ville till varje pris ha med sig Leonardio DiCaprio som sin motspelare. 

– Jag tänkte att jag inte kan göra filmen utan honom. Jag ska bara ha honom med mig. För han är så jävla briljant, sade hon.

Som vi förstår det hade Winslet flyt då DiCaprio precis hade arbetat färdigt på Romeo + Juliet av Baz Luhrman, och att Cameron ville ha med honom ombord på skeppet.

Kate Winslet ville aldrig mer jobba med James Cameron – återförenades med Avatar 2
Leonardo DiCaprio och Kate Winslet i "Titanic". Foto: 20th Century Fox.

Kate Winslet ville aldrig mer jobba med James Cameron – gjorde senare "Avatar: The Way of Water"

Men inspelningen var allt annat än enkel. Winslet berättar att den var oerhört krävande och att Cameron ofta drev om hennes kroppsstorlek. När hon pratade med The Guardian sade hon att det skulle kräva en enorm check för att hon ska arbeta med regissören igen: 

– Han har ett så hett temperament att du inte fattar att det är sant. Man skulle behöva betala mig väldigt mycket pengar för att jobba med Jim igen. 

Nej, Winslet var länge fast besluten om att hon inte skulle arbeta med Cameron igen. Men som vi ofta får höra läker tiden alla sår, så var åtminstone fallet gällande Winslet och Cameron. I december fick vi nämligen se henne på bioduken i rollen som Ronal i Avatar: The Way of Water, regissörens efterlängtade uppföljare på den moderna klassikern Avatar. Vad det var som fick henne att gå med på att göra rollen vet vi inte i dagsläget, men i en intervju med Valuer Magazine Winslet sagt att hon och Cameron hade pratat mer och mer med varandra för att komma fram något projekt som de skulle kunna göra ihop. Hon är också tydlig med att hon verkligen älskade den första Avatar-filmen. 

Nu finns "Avatar: The Way of Water" att streama på Disney+.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL