Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Leonardo DiCaprio och Kate Winslet i Titanic. Foto: 20th Century Fox.

Kate Winslet tänkte aldrig mer jobba med James Cameron

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
05 oktober 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
05 oktober 2022

Men vändningen skulle komma

Stjärnskådespelaren och filmvisionären nådde stora framgångar tillsammans med "Titanic". Trots det tänkte Kate Winslet aldrig mer jobba med James Cameron.

Kate Winslet är en av få skådespelare som haft huvudrollen i en film som belönats med sanslösa elva Oscars. Men bakom den stora klassikern Titanic finns det en tid hon minns som plågsam, från kampen om att få rollen till själva inspelningen som var allt annat än en dans på rosor. 

I en tidigare intervju med tidningen Rolling Stone återberättade Kate Winslet om den stormiga tiden runt Titanic och hur hon mer eller mindre bönade och bad till James Cameron om att få rollen i filmen: 

– Jag sa till honom att jag bara måste göra detta, och att han är riktigt galen om han inte ger mig rollen. 

Men när Cameron hade gett Winslet var hon fortfarande inte helt nöjd. Hon ville till varje pris ha med sig Leonardio DiCaprio som sin motspelare. 

– Jag tänkte att jag inte kan göra filmen utan honom. Jag ska bara ha honom med mig. För han är så jävla briljant, sade hon.

Som vi förstår hade Winslet flyt, för DiCaprio hade precis arbetat färdigt på Romeo + Juliet av Baz Luhrman, och Cameron ville ha med honom ombord. 

Kate Winslet tänkte aldrig mer jobba med James Cameron

Kate Winslet tänkte aldrig mer jobba med James Cameron
Leonardo DiCaprio och Kate Winslet i "Titanic". Foto: 20th Century Fox.

Men inspelningen var allt annat än enkel. Winslet berättar att den var oerhört krävande och att Cameron ofta drev om hennes kroppsstorlek. När hon pratade med The Guardian sade hon att det skulle kräva en enorm check för att hon ska arbeta med regissören igen: 

– Han har ett så hett temperament att du inte fattar att det är sant. Man skulle behöva betala mig väldigt mycket pengar för att jobba med Jim igen. 

Arbetar tillsammans på Avatar 2

Nej, Winslet var länge fast besluten om att hon inte skulle arbeta med Cameron igen. Men som vi ofta får höra läker tiden alla sår, så var åtminstone fallet gällande Winslet och Cameron. Senare i december ser vi henne nämligen göra karaktären Ronal i uppföljaren Avatar: The Way of Water, regissörens efterlängtade uppföljare på den moderna klassikern Avatar. Vad det var som fick henne att gå med på att göra rollen vet vi inte i dagsläget, men vi vågar åtminstone ta för givet att hon är ordentligt betald. 

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL