Lundellhuset säsong 4 – detta vet vi

Joakim Lundell väljer ut den sämsta skräckfilmen: "Värsta jag har sett"

Filmtopp
Uppdaterad kl. 16:08 | Publicerad 25 augusti 2023 kl. 16:08

Filmen som fick Joakim att vilja ta tag i saken?

Nog har det gjorts usla skräckfilmer genom åren och Joakim Lundell, aktuell med "Canceled", har säkerligen sett de flesta. Men en sticker ut i mängden som det absolut värsta han sett.

Joakim Lundell är nu aktuell som producent för den nya svenska skräckfilmen Canceled. I den följer vi Alex, spelad av Vincent Grahl, som tillsammans med sitt Gone Ghosting-team åker till en hemlig och övergiven herrgård för att filma en spökjakt. Alex har tidigare blivit avslöjad för att ha fejkat sitt innehåll men under denna resa blir skräckinnehållet lite väl äkta. I en intervju med Filmtopp pekar han ut den film som visat honom precis allt han inte vill att sina två skräckfilmer Feed och Canceled ska vara.

Joakim Lundell väljer ut den sämsta skräckfilmen: "Värsta jag har sett"
Taissa Farmiga i "The Nun" (2018). Foto: Warner Bros.

Joakim Lundell väljer ut den sämsta skräckfilmen: "Värsta jag har sett"

När Joakim Lundell och hustrun Jonna pratar med Filmtopp berättar de om deras gemensamma kärlek till skräckfilm, men att de fått nog av den usla sorten. 

– Fy fan vad många dåliga vi sett, säger Joakim.

Bland alla usla rysare som rullat där hemma var det en som fick det hela att fullständigt rinna över för honom: 

– Efter The Nun fick jag nog. Den var fan det värsta jag har sett i hela mitt liv. 

Joakim är inte ensam om att hata på filmen, som är en del av James Wans Conjuring-universum där en hemsökande nunna står i fokus. På IMDb har den bleka 5.3/10 i användarbetyg och ett desto lägre kritikersnitt på 46/100. Senare i år får vi se uppföljaren, kanske kan den imponera mer på Joakim. Inte för att det verkar som att det ska mycket till.

Vidare pratar Joakim om hans egna skräckfilm, och hur han vill skrämma biopubliken. 

– Jag vill att det ska finnas en mer underliggande och subtil känsla i kroppen när du tittar, som ligger latent hela tiden. Det jag inte klarar av med nutida skräckfilmer är de bara är långa passager med folk som går i mörkret och väntar på att skrämda, de saknar det genuina obehaget. 

Se mer av vårt snack om film och skräck med Joakim och Jonna Lundell här:

Nu går "Canceled" på svenska biografer.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL