Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Joakim Lundell avslöjar sin favoritskräckfilm

Joakim Lundell avslöjar sin favoritskräckfilm

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
11 augusti 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
11 augusti 2022

Filmen som ger Jocke och Jonna mardrömmar

Joakim Lundell erövrar skräckvärlden, bit för bit. Till hösten kommer hans skräckfilm "Feed" till svenska biografer, men vilken film inom genren tycker han själv är allra bäst? Joakim Lundell avslöjar sin favoritskräckfilm för Filmtopp...

Joakim och Jonna Lundell har kammat hem stora framgångar med sitt succéprogram Spökjakt, som i början av augusti rullade igång med sin fjärde säsong. Redan nu står det dessutom klart att det prisbelönta programmet kommer att återvända även med en femte säsong framöver.

Efter att ha utforska spökhusen på svensk mark begav sig Jocke och Jonna ut i Europa i den senaste säsongen av Spökjakt och Filmtopp har också kunnat avslöja att den femte säsongen spelas in i Conjuring-huset*.

Lundells erövring av skräckgenren slutar dock inte där. Till hösten är det premiär för den svenska skräckfilmen Feed, en film som Joakim Lundell ligger bakom, med skådespelare som Sofia Kappel, Annica Liljeblad och Joel Lützow m.fl. i rollerna.

Skräck ligger uppenbarligen paret Lundell nära om hjärtat, men vilken är egentligen rysaren som lyckas bäst med att ge dem kalla kårar?

Joakim Lundell avslöjar sin favoritskräckfilm

Filmtopp fick nyligen chansen att sitta ner och prata med Jocke och Jonna för en längre intervju. Spökjakt och Feed var givetvis två av sakerna som diskuterades flitigt, men det fanns även utrymme för en och annan mer lättsam fråga – som till exempel vilken skräckfilm de håller som sin favorit.

Joakim behövde inte tänka länge innan han lyfter fram en film från 2012 med Ethan Hawke i huvudrollen.

Sinister tycker jag är väldigt bra, säger Jocke, och Jonna håller med honom. Den är faktiskt riktigt läskig. Det är många gånger man verkligen får kalla kårar, fortsätter han.

Joakim är dock mindre nöjd över att rysaren fick en uppföljare 2015 eftersom han tycker dess blotta existens går emot hela premissen som den första filmen bygger på. Vår nya svenska skräckkung verkar inte vara ensam om den åsikten – Sinister 2 sågades rejält i samband med sin premiär och har i skrivande stund blygsamma 32 i Metascore.

För Jonna har det blivit mindre skräckfilmstittande sedan hon blev förälder.

– Jag vågar inte kolla på så mycket skräck efter att jag fått barn. Jag drömmer så mycket mardrömmar och skit. Annars är det enda jag har velat titta på skräck, säger Jonna.

Se hela intervjun med Jocke och Jonna här:

*Filmtopp har varit i kontakt med Discovery+ som inte kan bekräfta några detaljer angående en femte säsong av Spökjakt. De bekräftar inte heller att det finns något spikat datum för inspelningsstart av en kommande säsong. Om serien förlängs eller inte kommer att meddelas av Discovery+ senare i år.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL