Nu på bio

Det senaste på biofronten!

FÖRSENING: Dune 2 premiären flyttas till nytt datum

FÖRSENING: Dune 2 premiären flyttas till nytt datum

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
01 juli 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
01 juli 2022

Vi får vänta ett tag till…

Då inspelningen börjar först senare i år, meddelar nu Warner Bros. att premiären för "Dune: Part Two" dröjer längre än väntat.

Förra året gjorde den första delen av Denis Villeneuves hyllade filmatisering av Frank Heberts klassiska sci-fi-roman Dune store succé. Inte bara älskade publiken vad de fick se, utan även kritikerkåren. Här på Filmtopp fick filmen 4 av 5 i betyg och beskrevs som en "bombastisk och storslagen rymdopera"

Tidigare var det planerat att den efterlängtade uppföljaren, i vilken Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Zendaya och Stellan Skarsgård återvänder i sina roller, skulle ha haft premiär den 20 oktober 2023. Så är inte längre fallet.

Flyttas till ett senare datum

Dunes premiärpublik jublade i åtta minuter
Foto: Warner Bros.

Enligt Variety kommer alla fans att få vänta lite till innan de får möjligheten att återvända till Arrakis öken. Det nya premiärdatumet är istället satt till den 17 november 2023, något som ska bero på att inspelningen kommit igång lite senare än väntat.

Samtidigt känner vi oss trygga med att detta görs av helt rätt anledning och att det kommer att vara den extra månaden av väntan värt.

Nya skådespelare tillkommer

Austin Butler som Elvis Presley
Austin Butler i "Elvis". Foto: Warner Bros.

I den nya filmen får vi även se några fler stjärnor ansluta sig till den redan sylvassa ensemblen. Bland de tillskott som är officiella redan i dag, finner vi Christopher Walken, Florence Pugh, Austin Butler och Léa Seydoux. Vidare kommer Zendayas rollfigur att vara med mer än i den första filmen.

Låt oss nu hoppas att premiären inte flyttas igen.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL