Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Filmscenen Quentin Tarantino ångrar mest: Ett av de största misstagen i mitt liv

Filmscenen Quentin Tarantino ångrar mest: "Ett av de största misstagen i mitt liv"

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
19 augusti 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
19 augusti 2023

Ledde till bilkrasch under inspelningen

Under sin karriär har han gjort många oförglömliga filmscener, men det finns en scen än i dag Quentin Tarantino ångrar innerligt att han gjorde.

Med stora klassiker som Reservoir Dogs, Pulp Fiction, Kill Bill, Inglourious Basterds och Django Unchained råder det inga tvivel om att Quentin Tarantino gjort mycket för filmhistorien. Regissören och manusförfattaren har visat att man fortfarande kan göra storfilm med praktiska effekter. Detta har lett till att han spelat in scener som krävt ordentliga stunts, vilket leder oss in på den enda scenen Quentin Tarantino ångrar att han gjorde. 

Filmscenen Quentin Tarantino ångrar mest: "Ett av de största misstagen i mitt liv"
Foto: Miramax.

Filmscenen Quentin Tarantino ångrar mest: "Ett av de största misstagen i mitt liv"

I en intervju med New York Times återberättade Kill Bill-stjärnan Uma Thurman om en argumentation hon hade med Tarantino under inspelningen av deras film från 2003. Det var inför en tagning där Thurman skulle köra bil ute i skogen som de två inte kom överens. Thurman som var obekväm inför tagningen kände sig pushad av en ivrig Tarantino att genomföra den. Det hela slutade med en våldsam krasch som skickade Thurman till sjukhus för en längre tids återhämtning. 

Kort efter kraschen anklagade skådespelerskan Tarantino för att försöka få henne dödad. Men i samma intervju med New York Times menade Thurman att hon i efterhand förstod att Tarantino inte menade henne något innerligt illa. 

Nedan ser du tagningen som resulterar i bilkrasch. Varning för starka bilder. 

När filmskaparen pratade med Deadline omkring samma tid som Thurman gjorde sin intervju, berättade han att han fortfarande tänker bär med sig incidenten i sina tankar: 

– Ingen av oss betraktade scenen som ett stunt. Det kanske vi borde ha gjort, men vi gjorde inte det. 

Tarantino förklarade vidare att han själv körde samma sträcka för att försäkra sig om att den inte var farlig:

– Jag gick glatt fram till henne och sa att hon skulle klara att köra bilen utan problem. Jag sa till henne att det skulle vara tryggt, men det var det inte. Jag hade fel. Hon satte sig i bilen för att hon litade på mig. Det var ett av mina största misstag att jag inte körde sträckan en gång till. 

– När vi körde samma sträcka tillbaka var den inte lika rak. Det kom en liten kurva som hon inte var beredd på och den fick bilen ur kontroll. Det var hjärtkrossande och inte bara ett av mina största misstag i karriären, utan ett av de största misstagen i mitt liv. 

Filmscenen Quentin Tarantino ångrar mest: "Ett av de största misstagen i mitt liv"
Uma Thurman på omslaget för "Pulp Fiction". Foto: Miramax.

Valde att inte stämma honom

Produktionsbolaget Miramax gav Uma Thurman chansen att stämma Quentin Tarantino men hon valde att aldrig göra det, och har även försvarat honom på sina sociala medier vid tillfälen som han blivit uthängd för händelsen.

De två som även gjorde Pulp Fiction tillsammans har inte arbetat med varandra sedan uppföljaren Kill Bill 2. Kanske kommer vi att få se Thurman i Tarantinos nästa film, The Movie Critic, som även sägs bli hans allra sista. 

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL