Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Filmen Robert De Niro önskar att han inte gjorde med Al Pacino

Filmen som Robert De Niro önskar att han aldrig gjorde med Al Pacino

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
01 juni 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
01 juni 2023

Storstjärnan kände stor ångest efteråt

De två har haft otroliga karriärer och spelat i flera filmer tillsammans, men inte alla har de blivit lika bra som förväntat. I synnerhet finns det en film Robert De Niro önskar att han inte gjorde med Al Pacino.

De Oscarsbelönade skådespelarna Robert De Niro och Al Pacino fick båda två sina stora genombrott under första halvan av 70-talet med den episka maffiasagan Gudfadern, där de båda hade huvudroller i den andra filmen. Sedan dess har de två gjort flera filmer med varandra. Inte minst nådde de enorm framgång med thrillern Heat (1995) om ett gäng professionella heist-skurkar som råkar lämna en ledtråd till Los Angeles-polisen. 

Filmen Robert De Niro önskar att han inte gjorde med Al Pacino
De Niro och Pacino i "The Irishman" (2019). Foto: Netflix.

Filmen som Robert De Niro önskar att han aldrig gjorde med Al Pacino

Ja, flera av deras samarbeten har hyllats till skyarna men de gjorde en film ihop som inte alls gick särskilt bra, varken hos tittare eller kritiker. I en intervju med Variety avslöjade Robert De Niro att han innerligt ångrade att han var en del av den New York-baserade detektivfilmen Righteous Kill från 2008 i vilken han spelar mot Al Pacino. 

De Niro berättar att han skämdes när han och Pacino mötte publiken efter dess premiärvisning: 

– Det gav oss fantastisk respons, men det skulle vara härligt om de var här för en film som vi verkligen känner oss stolta över. Nästa gång gör vi en som vi gillar, sade jag till dem.  

Filmen sålde inte särskilt bra när den kom och har inte fått någon upprättelse med tiden. I dag har den betyget 6.0/10 på IMDb och ett kritikersnitt på låga 36/100. Men mycket riktigt skulle det bli revansch när de två senare gjorde sin första film ihop med Martin Scorsese, The Irishman (2019). Netflix-filmen blev en stor hit och landade hela tio Oscarsnomineringar, bland annat fick Pacino en för Bästa manliga biroll.

I dag är De Niro 79 år och Pacino 83 år gammal. Om vi kommer att få se dem arbeta tillsammans igen återstår att se. Oavsett hur det blir så kan de vara nöjda med att ha gett filmpubliken mer än vad den någonsin kunnat begära.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL