Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Petter Stordalen sågar sin insats i Solsidan: Någon skådespelare blir jag aldrig

Petter Stordalen sågar sin insats i Solsidan: "Någon skådespelare blir jag aldrig"

  • C More
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
20 juni 2023
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
20 juni 2023

Skådespelardebuten i Solsidan mer utmanande än Stordalen trodde

I oktober återvänder "Solsidan" med sin åttonde säsong och denna gången slår Felix Herngren och gänget på stort. I ett avsnitt har de bjudit in hotellmiljardären Petter Stordalen – som inte är helt och hållet nöjd med sin insats. "Någon skådespelare blir jag aldrig", säger han.

"Solsidan" är en av tidernas mest framgångsrika tv-serier i Sverige. Till hösten kommer den åttonde säsongen av komediserien som gjorde debut 2010 och som även har gjort en avstickare till bioduken med en långfilm 2017.

Överklassatiren med tungviktare som Felix Herngren, Josephine Bornebusch, Mia Skäringer, Johan Rheborg och Henrik Dorsin m.fl. har gått varm i svenska hem i över ett decennium – men det betyder inte att de slutat anstränga sig i skapandet av nya avsnitt. I den kommande säsongen av Solsidan bjuds vi på en sällan skådad skådespelardebut när Petter Stordalen tar plats i ett avsnitt i säsong åtta.

Hotellmagnaten tillika mångmiljardären Stordalen avslöjade själv på sociala medier att han debuterar som skådespelare i den nya säsongen av Solsidan. Men just den där titeln som "skådespelare" ser han inte ut att sätta på sitt CV för framtida bruk.

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Petter A. Stordalen (@petterstordalen)

Petter Stordalen sågar sin insats i Solsidan: "Någon skådespelare blir jag aldrig"

I en intervju med norska VG avslöjar Petter Stordalen att han uppskattade att bli tillfrågad att vara med i den svenska succéserien – och han erkänner att det gett honom en helt ny syn på skådespelaryrket. Stordalen menar att han har större respekt för regissörer och skådespelare efter inspelningen av serien, kanske för att han själv hade det lite kämpigt med att prestera.

– Någon skådespelare blir jag aldrig, säger Stordalen till VG. Min gynnsamma uppgift var att spela mig själv. Det var tillräckligt utmanande.

Stordalen stannar dock inte vid konstaterande av att det var en svår uppgift, han passar också på att såga sin insats och avfärda alla tankar på en ny karriär.

– Här finns en fantastisk kombination av brist på talang och total brist på möjlighet till förbättring, säger han om sig själv. Men det var lärorikt för mig.

Enligt VG har Stordalen tidigare i år uttryck sin uppskattning av svensk tv-underhållning och specifikt "Solsidan" (dock som en eftertanke till, oväntat nog, "Ullared").

NÄSTA ARTIKEL