Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Framtiden osäker för Peter Haber som Beck: "plötsligt ångrar man sig"

Framtiden osäker för Peter Haber som Beck: "plötsligt ångrar man sig"

  • C More
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
14 januari 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
14 januari 2023

Inget nytt kontrakt påskrivet

I en ny intervju hintar Peter Haber om att han kan vara färdig med Martin Beck efter film nummer 50. Enligt skådespelaren är inget nytt kontrakt påskrivet.

Sedan 1997 har Peter Haber spelat Sveriges kändaste snut – Martin Beck. Det är en roll han har axlat efter företrädare som Keve Hjelm, Carl-Gustaf Lindstedt och Gösta Ekman. Här hittar du en komplett lista med alla som har spelat Beck.

I år kommer vi att få se Peter Haber medverka i sin femtionde Beckfilm, vilket måste närma sig något sorts potentiellt världsrekord när det kommer till skådespelare som har upprepat sina roller i en filmserie. I en ny intervju från Expressen menar dock skådespelaren att han kanske är klar med den klassiska karaktären.

– Ja, det är ett svårt och tungt val. Så fort du får en förfrågan, vad det än gäller, så blir du stolt, glad och smickrad. Men sen ska det ju göras också, och då plötsligt ångrar man sig, säger Haber till Aftonbladet.

Dödsfällan först ut – då har alla Beck-filmer premiär 2022-2023
Peter Haber och Valter Skarsgård i "Beck - Dödsfällan". Foto: TV4 / C More

 

Inget nytt kontrakt på plats

Samtidigt säger Peter Haber att han ännu inte har bestämt sig om 50 filmer "är ett värdigt avslut". Han säger också att i Beck drabbas av någonting som är "extremt påtagligt" i den sista filmen, men att de inte kommer att filma någonting nytt i år. Något kontrakt ska inte heller vara på plats, berättar han:

– Jag har inte fått en formell förfrågan än, utan en lös förfrågan. Jag funderar på det, och pendlar väldigt. Jag fyllde år i måndags, och fattar det inte själv, men jag är 70 år. Det syns va?

Beck 47
Foto: TV4 / C More

Då släpps nästa Beckfilm

Traditionsenligt hade den nya säsongen med Beckfilmer premiär på juldagen och då med Beck: Dödsfällan. Filmen fick tre av fem i betyg på Filmtopp och beskrevs av vår recensent som en "fungerande helhet med bra twister".

Nästa Beckfilm, som går under namnet Quid Pro Quo, skall ha premiär under våren 2023. Något exakt datum är ännu inte släppt, men under 2022 släpptes filmerna med en månads mellanrum.

Filmtopp håller dig uppdaterad om Martin Becks framtid.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL