Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Ingwar Hirdwall död – här är bästa stunderna med grannen i Beck

Är Ingvar "grannen" Hirdwall med i nästa Beck-film? Filmtopp har svaret

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
08 april 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
08 april 2023

Granne med hela svenska folket

Efter beskedet om Ingvar Hirdwalls bortgång är det många som undrar om "grannen" är med i nästa Beck-film. Filmtopp har grävt i frågan.

Ingvar "grannen" Hirdwall spelade mördare i klassiska Beck-filmen
Ingvar Hirdwall och Peter Haber. Foto: Johan Paulin / C More

I går kväll kom nyheten om att den tvåfaldigt Guldbaggebelönade Ingvar Hirdwall gått bort, 88 år gammal. Skådespelaren debuterade med TV-filmen Trängningen (1962) och syntes därefter i flera uppmärksamma film- och TV-roller, däribland för sina guldbaggevinnande insatser i Barnens ö (1980) och Om jag vänder mig om (2003).

Den stora publikfavoriten är samtidigt den som "grannen" i Beck. Det är en roll han började gestalta redan i Lockpojken från 1997, filmen som markerade startskottet för Peter Haber i rollen som Martin Beck. Totalt har Martin och "grannen" haft sina humoristiska och ofta insiktsfulla möten 48 gånger. Hur många gånger ordet "stänkare" har levererats vet nog ingen.

Ingvar Hirdwall och Marika Lindström
Marika Lindström och Ingvar Hirdwall på Guldbaggegalan 2023. Foto: Filmtopp Int.

Är Ingvar "grannen" Hirdwall med i nästa Beck-film?

Den senaste Beck-filmen Ingvar Hirdwall medverkade i var Quid Pro Quo, som också var den senaste filmen att släppas. Nu är det många som undrar om "grannen" kommer att vara med i de två nästkommande Beck-filmerna, Beck #49 och Beck #50, eller inte. 

Anders Edholm, presschef på C More, bekräftar i ett SMS till Filmtopp att vi inte har sett det sista av grannen ännu: "Ingvar är med i båda kommande filmerna", skriver han.

När de efterlängtade Beck-filmerna kommer är i dagsläget inte känt, men enligt Peter Haber själv, kan de bli de allra sista för honom i filmserien.

– Jag har inte skrivit på något kontrakt för ytterligare filmer. Ska det göras fler så filmar vi i sådana fall något 2024, men det är faktiskt inte bestämt än, säger Haber i en intervju med Filmtopp.

Filmtopp håller dig uppdaterad så fort vi vet mera om Beck #49 och #50.

NÄSTA ARTIKEL