Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Älskade klassikern Brad Pitt ångrar att han tackade nej till

Älskade klassikern Brad Pitt ångrar att han tackade nej till

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
17 augusti 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
17 augusti 2023

Skådespelaren missade mästerverket – för ett annat

Det har blivit en del legendariska roller för den Oscarsbelönade skådespelaren. Ändå finns det saker han önskar vore annorlunda med karriären. Här är den älskade klassikern Brad Pitt ångrar att han tackade nej till.

Brad Pitt har kallats för "den sista stora filmstjärnan" av Quentin Tarantino och genom åren bidragit till att ge industrin flera mästerverk. Visst tänker vi väl alla på hur Pitt förgyllt storfilmer som Fight Club och Se7en, men också förstås hans och Tarantinos krigspärla Inglourious Basterds. Därtill är det värt att nämna andra imponerande insatser, som i BabelMoneyball och The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford.

Men trots en karriär – som hittills belönat honom med två Oscars – finns det viss smolk i bägaren även för Brad Pitt. I en intervju med OK! Magazine berättar han att det finns en roll han innerligt ångrar att han tackade nej till. 

Älskade klassikern Brad Pitt ångrar att han tackade nej till
Brad Pitt i "Once Upon a Time in Hollywood". Foto: Sony Pictures Releasing.

Älskade klassikern Brad Pitt ångrar att han tackade nej till

När Brad Pitt pratade med tidningen berättade han att det skulle ta honom två helkvällar att redovisa alla lyckade projekt han tackat nej till. Men ett av dem sticker ut i mängden och ger honom än i dag ångest. Det rör sig om ingen mindre än sci-fi-klassikern The Matrix från 1999. Brad Pitt erbjöds rollen som Thomas Anderson, även kallad "Neo". Filmen gjorde som bekant enorm succé och anses än i dag vara ett av de mest betydande verken i filmhistorien. Likaså gick den vidare till att få hela tre uppföljare. 

Men om det är till någon tröst för Brad Pitt så var han inte ensam om att tacka nej till rollen. Innan den till slut landade på Keanu Reeves erbjöds även Will Smith möjligheten att få göra karaktären. Det är också värt att nämna att Pitt istället för The Matrix gjorde ett annat mästerverk, ovan nämnda Fight Club, tillsammans med David Fincher

Nej, trots Matrix-missen kan vi inte säga att Brad Pitt har för mycket att ångra med sitt yrkesliv.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL