Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Alex Schulman i Malou Möter: "Jag vill verkligen sluta podda"

Alex Schulman i Malou Möter: "Jag vill verkligen sluta podda"

Axel Diedrichs
Axel Diedrichs | Nyhet
06 mars 2023
Axel Diedrichs
Axel Diedrichs | Nyhet
06 mars 2023

Vill hellre skriva sin allra bästa bok

När författaren Alex Schulman gästar "Malou Möter" är han tydlig med att han vill sluta podda för att fokusera på skrivandet, men förklarar samtidigt att det inte bara är att dra sig ur.

I det andra avsnittet av Malou möter 2023 är det den tidigare kritiserade bloggaren och numera hyllade författaren, poddaren och pjäsförfattaren Alex Schulman som slår sig ned på gäststolen. I ett samtal på drygt fyrtiofem minuter dyker han och Malou von Sivers ner i barndomen, och rädslan för ilskan som gått i arv samt viljan att göra upp med bilden av honom som elak. De pratar även om Schulmans önskan om att sluta podda. 

Alex Schulman i Malou Möter: "Jag vill verkligen sluta podda"
Alex Schulman i "Malou möter". Foto: TV4.

Alex Schulman i "Malou möter" om att sluta podda: "Det skulle ta ett år"

Alex & Sigges podcast har nu rullat i över tio år och är sedan en lång tid tillbaka en av Sveriges mest lyssnade poddar. Men trots framgångarna som han har tillsammans med kollegan Sigge Eklund berättar Alex Schulman att han vill hoppa av:

– Jag vill verkligen sluta. Jag minns för några år sen, då kunde man ju säga "jag vill lägga av med att podda" och prata med Sigge om det. Då kunde vi sluta om en vecka, men om jag skulle sluta podda nu är det ett projekt som skulle ta ett år för att avsluta alla samarbeten, och alla människor som är beroende av den.

Vidare förklarar Schulman att han vill sluta med podden för att fokusera på att skriva sin bästa bok hittills:

– Jag skulle bara vilja fokusera på det som jag tror att jag skulle kunna bli bra på. Om jag får vara i fred och får komma på en bra idé till en roman så hoppas jag att nån dag kan skriva något jättebra. Men då måste jag få tid till det. 

På frågan om det är strävan efter att få till "den där bästa romanen" som Schulman ännu inte skrivit, som driver honom framåt svarar han kort: 

– Ja. 

Schulmans största boksuccé hittills, Bränn alla mina brev, fick vi nyligen se filmatiserad av Björn Runge och släppas på bio. I den ser vi den stora stjärnan Bill Skarsgård göra rollen som författarens berömda morfar Sven Stolpe.

Du ser Alex Schulmans avsnitt i "Malou möter" på TV4 Play.

NÄSTA ARTIKEL