Bästa serierna på Viaplay

Bästa serierna på Viaplay

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Lista
21 mars 2020
Filmtopp
Filmtopp | Lista
21 mars 2020

Streamingjättens finaste originalserier.

Filmtopp har granskat Viaplays maffiga utbud för att plocka fram de allra finaste titlarna. Så här kommer den: listan på de bästa serierna på Viaplay!

Sveriges ledande streamingtjänst Viaplay har likt de stora internationella aktörerna vanan att producera mycket originalmaterial. Än så länge har de inte börjat producera filmer, men de ligger inte i lä vad gäller deras originalserier. Så vilka är de bästa serierna på Viaplay? Vi listar våra favoriter på dramafronten!

Advokaten

En av Viaplays allra bästa dramaserier heter Advokaten. Storyn följer två syskon, där den ena är en toppadvokat och den andra en missbrukande polis. När de får veta att deras föräldrars mördare en knarkmogul i Köpenhamns undervärld, infiltrerar de den kriminella organisationen. 

Den som förväntar sig en kriminalare i samma anda som Snabba Cash riskerar att bli besviken. Men den som däremot förväntar sig en spännande och autentisk skildring av den organiserade brottsligheten i Malmö och Köpenhamn, ackompanjerad av en intressant story och starka skådespelarinsatser, lär däremot inte bli besviken. Advokaten är ett klart måste för den kriminalknarkande seriekonsumenten. Senare i vår kommer dessutom säsong 2. 

Innan vi dör

I första säsongen av denna Stockholmsbaserade kriminalare följer vi polisen Hanna som letar efter en försvunnen kollega, och hennes son Christian, som infiltrerar en kriminell familj. 

Den första säsongen av SVT och Viaplays samproduktion Innan vi dör är förmodligen det bästa vi sett på den svenska krimscenen de senaste tio åren. Inte nog med att storyn är smart och karaktärerna nyanserade: rollistan rymmer namn som Marie RichardsonAdam PålssonMagnus Krepper, Alexej Manvelov och Peschang Rad där alla är i toppform.

Den andra säsongen tar lite vatten över huvudet med ett par för många stora vändpunkter, men är trots detta en sevärd uppföljare. Stefan Sauk och Maria Sundbom Lörelius gör entré och imponerar. Utan tvekan en av de bästa serierna på Viaplay. 

MER LÄSNING: 

Krönika – du tittar väl på "Innan vi dör"?
Innan vi dör säsong 3 – blir den av?

Svartsjön (säsong 2)

Även om den första säsongen av Svartsjön är bra, så är det först i den fristående andra säsongen som serien blir fenomenal. Storyn leder vår huvudkaraktär Johan (Filip Berg) till en ö där han är fast med olika främlingar som av olika anledningar sökt sig dit. Snart börjar mystiska saker att hända dem – och ön visar sig bära på en hemlighet. 

Efter att ha sett den andra säsongen av Svartsjön i oktober 2018 utnämnde Filmtopps recensent Jonatan Blomberg den till en av årets bästa svenskas serier. En tajt thriller med smarriga skräckinslag, som vi ser alldeles för lite av nuförtiden. 

 Wisting

När två döda kroppar hittas, tar den hårdnackade detektiven William Wisting ledigt från sitt julfirande för att hitta den farligaste mördaren han stött på. Vid sin sida har han specialagenten Maggie Griffin. 

Precis som Svartsjön utspelar sig Wisting ute i snötäckta landskap. Den första säsongen bjuder på en skarp deckargåta och starka rollprestationer av Sven Nordin och Matrix-stjärnan Carrie-Anne Moss som utredare. Högst sevärd och klart en av de bästa serierna på Viaplay. 

Älska mig

Älska mig följer överläkaren Clara, som befinner sig i en dålig dejtingspiral tills hon träffar en spännande man, hennes lillebror Aron som kämpar med de explosionsartade i första kärleken och pappa Sten som tvingas hantera förlusten av sin fru. 

På en lista som framförallt är präglad av spännande serier, hittar vi här något som bryter av stämningen. Josephine Bornebuschs romantiska dramakomedi Älska mig kan vara den allra bästa serien på Viaplay. Den är originell, har nära till skratt men också svår att inte gråta till. I ensemblen glänser framförallt Bornebusch, Johan Ulveson och Gustav Lindh. Vad man måste kalla för mästerverk i sin genre.

Dessa är enligt oss de bästa serierna på Viaplay hittills. Vi ser fram emot flera binge-värdiga dramatitlar! 

MER LÄSNING: 

Senaste nytt på Viaplay